banner26

İskenderun'dan yakıt geliyor

Güncel 05.07.2022, 15:28
253
İskenderun'dan yakıt geliyor
banner32

Teknecik Elektrik Santrali’ndeki yakıt yetersizliği nedeniyle dünden bu yana yaşanan elektrik kesintileri ülke genelinde devam ediyor.

Ülkede bu sabah 02.00 itibariyle dönüşümlü şekilde elektrik kesintileri yapıldı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB – TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit, Teknecik Elektrik Santrali’nin çalışabilmesi için gereken yakıtın bugün İskenderun’dan geleceğini ve akşam saatlerinde kullanıma başlanacağını ifade etti.

Akyiğit, bu gelen yakıtın Perşembe gününe kadar idare edeceğini, Perşembe günü de bir yakıt gemisinin daha ülkeye geleceğini söyledi.

Akyiğit, Türkiye’den gelen 2 jeneratörün ise yarın Teknecik’e kurulacağını ve deneme üretimine başlanacağını belirtti.

Akyiğit, dün gece yarısı AKSA’dan Teknecik’e tankerlerle yakıt taşıdıklarını ve Teknecik’in yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya başladığını ve kesintilerin azaldığını ifade ederek, “Evet, bu bir çözüm değil, taşıma suyla değirmen dönmez ama bir yerden başlamak gerekiyordu” dedi.

Krizin neden yaşandığına da değinen Akyiğit, ihaleyi kazanan ve kuruma akaryakıt taşıyan Sidereal Lines’ın, 9 bin 997 tonluk yakıtı, bir önceki gecikme soncu kendisine kesilen ceza nedeniyle taşımadığını iddia etti.

Gereken yakıtı yazılı olarak da şirketten talep ettiklerini ancak sürekli ‘ertelendiklerini’ anlatan Akyiğit, “Yakıtın bitmesine yakın, aniden kuruma bir avukat geldi, bize verdiği teminata mahkemeden ara emri dosyaladı. O saat anladık ki bu adam bize akaryakıt getirmeyecek” şeklinde konuştu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6