banner26

İşverenler asgari ücretin artırılmasına karşı

Güncel 14.06.2022, 16:01
272
İşverenler asgari ücretin artırılmasına karşı
banner32

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un asgari ücretle ilgili yaptığı açıklama sonrası, İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Songur, Kıbrıs Postası’na “Devlet destekleri olmadığı ve kaos devam ettiği sürece iş insanı asgari ücreti artırmaya hazır değil.” diye konuştu


Vatandaşın alım gücünün neredeyse kalmadığı bugünlerde, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili açıklamalar yapılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un asgari ücretin net 8 bin 500 TL civarında olması yönünde bir öngörüleri olduğu açıklaması sonrası, İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuştu.
İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur, devletin denetim yapmaması nedeniyle ortaya çıkan bir hayat pahalılığı olduğunu söyledi. Elektriğe ve akaryakıta gelen zamlara işaret eden Sungur, bu kadar zammın devletin yeterli denetimi yapmamasından kaynaklandığını kaydetti.
“Devlet destekleri olmadığı sürece iş insanı asgari ücretin artmasına hazır değil"
Devlet destekleri olmadığı ve kaos devam ettiği sürece iş insanlarının asgari ücreti artırmaya hazır olmadığının dile getiren Sungur, “Eğer asgari ücret artarsa ya yarı zamanlı çalışanlar ya da işten durdurmaları artıracak.” dedi.
Hayatın rahatlatılması ve  bankalarla ilgili tedbir alınması gerektiğini ifade eden Sungur, “Devlet önce ödevini yapsın. İş insanı desteklenmeden asgari ücret artarsa uzun vadede sistemi çöker.” açıklamasını yaptı.  

Yorumlar (0)
banner6