banner26

Kalkınma Bankası‘nda tepki yaratan münhal

Güncel 14.10.2021, 14:28
161
Kalkınma Bankası‘nda tepki yaratan münhal
banner32

Hükümetin istifa etmesinden bir gün sonra Kalkınma Bankası‘nda hem Müdür hem de 1.Derece Memurluk için münhal açılması tepki çekti.

Hükümet istifasının hemen ardından Kalkınma Bankası, münhal için sınav tarihleri açıkladı, bu durum tartışmaları ve eleştirileri de beraberinde getirdi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hükümetin istifa verdiği günlerde ‘apar topar’ böyle bir girişim yapılmasını ‘partizanca ve şaibeli’ olarak yorumladı. Muhalefet vekillerinden de söz konusu ‘istihdam girişimine’ tepki gösterildi.

KTAMS Başkanı Bengihan, istifa etmiş bir hükümetin hem Müdür hem de 1.Derece Memurluk için münhale çıkmasınn, seçimlere yönelik bir hareket olduğunu vurguladı ve “Yandaşlarını müdür yapmak ve istihdam etmek için yapıldığı ortadadır” dedi.

“İstifasını sunan bir hükümetin ertesi günü münhal açmak hangi ahlaka uygundur?”

Sendikanın münhalde belirtilen sınav tarihi olan 25 Ekim günü buna ciddi şekilde ses yükselteceğini belirten Bengihan, makamların yandaşlara peşkeş çekildiğini söyledi.

Bengihan, “Sonra da Müdür Tosunoğlu çıkacak ve günah çıkarır gibi, ‘Benden önce verilen kredilerin yüzde 53’ü ödenmedi’ diyecek. Peki aynı Tosunoğlu’nun, istifasını sunan bir hükümetin ertesi günü münhal açması hangi ahlaka uygundur?” diye sordu.

Kalkınma Bankası Müdürü İnanç Babaliki ise bu kararın Yönetim Kururlu Kararı ile iki ay önceden bu tarihte askıya alındığını belirtti. Yasla bir sıkıntı olmadığını kaydetti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6