banner26

Karşılıklı protesto

Güncel 25.04.2022, 14:54 25.04.2022, 14:56
40
Karşılıklı protesto
banner32

Meclis’te Bakanlar Kurulu listesi okunurken muhalefet kanadı protesto ederek salonu terk etti.  Daha sonra muhalefet vekillerinin salona giriş yaptığı sırada bu sefer de hükümet kanadı salonu terk etti

KKTC’nin 27’nci hükümeti UBP, DP ve YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi bugün Meclis’in bilgisine getirilirken muhalefet vekillerinin hepsi Meclis koltuklarını boşalttı.
Meclis Genel Kurulu 14:30’da yeni Hükümet’in Programı’nın okunması için toplandı, muhalefet bu birleşime katılmadı.
Yeni hükümetin programı bugün saat 14.30’da yapılan olağanüstü birleşimde okundu. 
Cumhuriyet Meclisi’nin muhalefet partileri CTP ve HP, yeni UBP-DP- YDP Hükümeti Programı’nın Meclis’te okunmasına ilişkin olağanüstü birleşime katılmadı.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay ‘halk iradesine saygı göstermeyenlere saygı göstermeyeceklerini’ açıklayarak, Hükümet Programı okunurken Meclis’te olmayacaklarını vurguladı.
Öte yandan muhalefet milletvekilleri Bakanlar Kurulu listesinin okunmasının ardından Meclis Genel Kurulu salonuna yeniden giriş yaptı.
Muhalefet vekillerinin salona giriş yapmasının ardından protesto sırası hükümet kanadında bulunan vekillere geldi. Muhalefetin protestosuna karşılık olarak hükümet kanadında bulunan vekillerinde salonu terk etmesi gözden kaçmadı.
Muhalefet liderlerinin konuşması sırasında UBP, DP ve YDP milletvekillerinin büyük çoğunluğu salonu terk etti.
Öte yandan Anayasa'ya göre, güvenoyu için görüşme, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlar ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılır. 
Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı’nın hükümet programının Meclis’te okunacağı günü belirleyen kararı okunarak, programın bugün yapılan olağanüstü birleşiminde okunmasına, yarınki Genel Kurul birleşiminin ertelenmesi kararı oyçokluğuyla kabul edildi.


 

Yorumlar (0)
banner6