banner26

"KKTC'de büyük mutluluk var; Orada da ezan sesi, burada da ezan sesi..."

Güncel 13.01.2022, 18:51
886
"KKTC'de büyük mutluluk var; Orada da ezan sesi, burada da ezan sesi..."
banner32

Sucuoğlu, Ankara'daki temaslarına ilişkin, "Bu sıcak ilgi, yüzlerdeki ifade KKTC'ye de yansımış, dünden beri KKTC'de büyük bir mutluluk ve heyecan var. Kendimizi Ankara’da her yönüyle Lefkoşa'daymışız gibi hissediyoruz. Orada da ezan sesi, burada da ezan sesi. Hiçbir farkımız yok."  dedi

Ankara'ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Başbakan Faiz Sucuoğlu, Sucuoğlu, AA muhabirine, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.
Türkiye'ye geldiğinde kendini evinde hissettiğini söyleyen Sucuoğlu, önceki gün Ankara'da her zaman olduğu gibi büyük bir misafirperverlikle karşılandığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile baş başa uzun süren görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Sucuoğlu, "Ayrı gayrımız yok. Oturduk, genel değerlendirmelerde bulunduk; siyaseti, ekonomiyi, altyapıyı çalışmalarını değerlendirdik. Kendilerinin Kıbrıs'la ilgili sormak istedikleri konular vardı, onları konuştuk, anlattım. Ağabey-kardeş şeklinde güzel bir toplantı oldu." diye konuştu.
Sucuoğlu, Ankara'daki temaslarına ilişkin, "Bu sıcak ilgi, yüzlerdeki ifade KKTC'ye de yansımış, dünden beri KKTC'de büyük bir mutluluk ve heyecan var. İnşallah bu, hep böyle devam edecek. Ankara'da olmuşuz, Lefkoşa'da olmuşuz, hiçbir fark görmüyoruz. Kendimizi burada her yönüyle Lefkoşa'daymışız gibi hissediyoruz. Orada da ezan sesi, burada da ezan sesi. Hiçbir farkımız yok." değerlendirmesinde bulundu.
KKTC ile Türkiye'nin, "iki devlet, tek millet" olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, şunları kaydetti:
"Bu, hep böyledir. Azerbaycan'ı da dahil edersek 'üç devlet, tek millet'. İnşallah önümüzdeki süreçte Azerbaycanlı kardeşlerimizle hem siyasi hem de ekonomik anlamda temaslarımız artar. Beklentimiz, özellikle kardeş olarak, aynı kökten geldiğimiz, aynı dili konuştuğumuz, aynı dini paylaştığımız Azerbaycan'ın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıması. Bu, önemli bir adım olur. Zaten biz de kararımızı verdik, artık 'federasyon' yok. Bundan sonra iki egemen, eşit devlet statüsü söz konusu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'ın dik duruşu, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın inanılmaz desteği var."
"ONLAR BİR SONDAJ YAPARSA BİZ İKİ SONDAJ YAPIYORUZ"
Mavi Vatan'daki gelişmeler ve Yunanistan'ın bölgedeki silahlanma girişimlerine de dikkati çeken Sucuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle Mavi Vatan'daki aktif politikası bizleri çok rahatlatmıştır, Türkiye'yi çok rahatlatmıştır. 'Kardeşim biz buradayız ve kararlıyız, geri adım da atmıyoruz'. İşte beklenen buydu zaten. Bir adım öne, bir adım geriye olayı bu tip siyasette olmuyor ve bunun meyvesini topluyoruz. Şu anda o bölgede KKTC'nin, kendi bölgesi var, en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti bölgesi var. Oraya göz dikenler, orada hidrokarbon kaynaklarını arayanlar, çalışmalar yapanlar... Devletlerin yanı sıra şirketler de bunun bilincinde. Bunu yarattık. Onlar bir sondaj yaparsa biz iki sondaj yapıyoruz. Onlar iki sondaj yaparsa biz üç sondaj yapıyoruz. Bu kadar net. Bu aktif politika da gerçekten bizi bu bölgede çok güçlü bir duruma getirmiştir, anavatan ile birlikte. İnşallah bu böyle devam edecek."

 

banner36
Yorumlar (0)
banner6