banner26

"KKTC dünyanın merkezi oldu. Biz de fedakarlık yapıyoruz, çok kötü durumda değiliz"

Güncel 26.07.2022, 18:36
1695
"KKTC dünyanın merkezi oldu. Biz de fedakarlık yapıyoruz, çok kötü durumda değiliz"
banner32

Tatar: “Dünya çapında sıkıntıların aşılması için insanların yaptığı fedakarlıklardan bize düşen pay ne ise biz de onu yapıyoruz. Elbette hepimizin fedakarlığı vardır. Çok da kötü bir durumda değiliz”

Pandemiye, krize, Ukrayna savaşına rağmen hayatın devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Büyük bir mücadele içerisindeyiz” diyerek, devlet, hükümet, Türkiye’nin de desteğiyle insanların alım gücünü, refahını korumak için her türlü tedbiri almanın önemini vurguladı.

ABD’nin tekrar faizleri artırması, doların daha da güçlenmesiyle, Euro faizlerinin artmak zorunda kaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle Almanya ve civar ülkelerin gaz ve petrol alma noktasında sıkıntılar yaşandığını anlattı.

 “Dünya çapında sıkıntıların aşılması için insanların yaptığı fedakarlıklardan bize düşen pay ne ise biz de onu yapıyoruz. Elbette hepimizin fedakarlığı vardır” diyen Tatar, “Çok da kötü bir durumda değiliz. İnşallah bu sıkıntılar aşılacaktır” vurgusu yaptı.

KKTC’nin yapısına bakıldığında bugün turizmde otellerin dolu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bütün bunların KKTC’ye olan güveni gösterdiğini söyledi. Tatar şöyle devam etti:

“Kendime pay çıkarmıyorum ama ben Cumhurbaşkanı olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti ile öyle yakın ilişkiler geliştirilmiştir ki gerçekten çok daha büyük bir ilgi vardır ve Türkiye’de de Kıbrıs’a artık çok daha olumlu baktıklarını görüyorum.”

Şahsına yapılan davetlerin hepsine gidemediğini, ülkede de görevlerini yapması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, şunları kaydetti:

“Fırsat buldukça bu ziyaretlere gidiyorum ve her gittiğim yerde büyük ilgi ve şahsımda Kıbrıs Türkü’ne ve KKTC’ye büyük bir sevgi ve yakınlık olduğunu görüyorum. Bu da tabi ki ekonomiye mutlaka yansır, yansımaması mümkün değildir. Sadece Cumhurbaşkanlığına gelen heyetlerin haddi hesabı yok. Tüm bu gelişler, gidişler turizme yansır, üniversitelerimizin reklamı olur.”

 “KKTC BİR MARKA OLARAK KENDİNİ KABUL ETTİRDİ”

KKTC’nin izolasyonlar, kısıtlamalar ve ambargolara rağmen özellikle turizmde ve eğitimde, yükseköğrenimde bir marka olarak kendisini kabul ettirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ülkeleri iyi ilişkiler olduğunu, İskandinavya ülkelerinden bile ülkeye gelen öğrenciler olduğunu ifade ederek, “Çünkü KKTC bir markadır” dedi.

Olumlu mesajlar vermeye çalıştığını dile getiren Tatar, muhalefetin tabiki yapılacağını ancak sosyal medyanın verdiği imkanlarla da insanların eleştirip, muhalefet yapıp tatmin olduğunu söyledi. “Halbuki işin bir de bu tarafından bakmak lazım. Neydik, nerelere geldik” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, birlik, beraberlik içerisinde Türkiye’nin de desteğiyle devletin verdiği hizmetlerin önemine dikkat çekti. Hizmetlerin iyileştirilmesinin en büyük hedef ve temennisi olduğunu vurgulayan Tatar, “KKTC’de gelişmeler vardır. İnşallah daha iyisini yapacağız, daha iyisi olacaktır ama zamana ihtiyaç vardır” diye konuştu.

KKTC’nin değerinin arttığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Böyle bir ada zaten kendi başına çok değerlidir” dedi. Stratejik açıdan adanın önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünyanın bir bakıma merkezidir burası” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye asrın projesiyle su getirilmesinin büyük bir başarı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafına yaptığı önerilerden birinin suyun paylaşılması olduğunu ifade ederek, “Suyu da paylaşabiliriz. Bu su barış suyu olarak paylaşabiliriz” dedi.

Yorumlar (0)
banner6