banner26

Lefkoşa ve Girne kapanıyor mu?

Güncel 25.01.2021, 22:20
322
Lefkoşa ve Girne kapanıyor mu?
banner32

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu, Lefkoşa ve Girne’de yarın gece yarısından başlamak kaydıyla “tam kapanma” önerdi. Son kararı Hükümet verecek

Üst Komite’nin önerdiği tedbirler arasında, Girne ve Lefkoşa’nın tam kapanması ile bu bölgelere diğer ilçelerden giriş çıkışların durdurulması tavsiyesi yer alıyor.

Üst Komite ayrıca, 10 Şubat’a kadar Girne ve Lefkoşa’da tam gün sokağa çıkma yasağı ile birlikte, diğer ilçelerde de sokağa çıkma yasağının saat 20.00’de başlamasını önerdi.

İşte alınan ve kamuoyuna sızan kararlar:

Ülke genelinde uygulanan 22.00-05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma yasağına ilişkin Bakanlar Kurulu’na öneride bulunan Üst Kurul yasağın 20.00-05.00’e çekilmesinin daha iyi olacağını vurguladı.

Girne ve Lefkoşa Bölgesi’nde artan yerel bulaş nedeni ile bu bölgelerde bulunan tüm işyerleri ve faaliyetlerinin 27 Ocak 2021 saat: 00:01’den 10 Şubat 2021 saat:23:59’a kadar kapatılması/durdurulmasına karar verilmiştir. Bu ilçelerde bulunan eczane, benzin istasyonu, fırın, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler ve bunların tedarikçileri, restoran paket servis hizmetleri bu karardan muaf olacaklardır.

Girne ve Lefkoşa ilçelerine diğer ilçelerden giriş çıkışların durdurulmasına karar verilmiştir. Bu süreçte Girne ve Lefkoşa ilçelerinde ikamet eden polis, sağlık, itfaiye, sivil havacılık, elektrik kurumu, belediyeler, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nde görev yapanlar ve sarı basın kartı sahibi basın çalışanlarının hizmetlerine devam edeceği nedenle giriş çıkışlarını sürdürebileceklerdir.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan sokağa çıkma yasağının uzatılarak, sokağa çıkma yasağının gece saat 20:00’da başlatılmasının uygun olacağı

27 Ocak 2021 tarihinden 10 Şubat 2021 tarihine kadar devlet ve özel okullarda, tüm ilk ve orta eğitimde yüz yüze eğitimlerin (dersane,etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri de dahil) durdurularak online eğitime geçilmesi uygun görülmüştür. Bu uygulama kreşler ve özel eğitim merkezlerini kapsamamaktadır.

banner36
Yorumlar (0)
banner6