banner26

Lüks araç çetesinde kimler var?

Güncel 03.07.2020, 17:26
709
Lüks araç çetesinde kimler var?
banner32

İngiltere’den sahte plakalarla Kuzey Kıbrıs’a bugüne kadar kaçak olarak 150 tane lüks araç getiren bir çetenin olduğu ve burada araçları dikkat çekmemek için elden ele sattığı ortaya çıktı

İngiltere’den sahte plakalarla Kuzey Kıbrıs’a bugüne kadar kaçak olarak 150 tane lüks araç getiren bir çetenin olduğu ve burada araçları dikkat çekmemek için elden ele sattığı ortaya çıktı.

Kıbrısgazetesinin haberine göre Polis, şimdi çetenin KKTC ayağını arıyor ve araçların nerede olduğunu belirlemeye çalışıyor.

İngiltere’den 5 milyon sterlinlik lüks arabaları sahte plakalarla Kuzey Kıbrıs’a kaçıran ve aralarında Kıbrıslı Türklerin de bulunduğu 7 kişinin İngiltere’de yargılanıp çeşitli cezalara çarptırılmalarının ardından gözler KKTC’ye çevrilirken, Polis Genel Müdürlüğü’nün zaten en başından beri bu soruşturmanın içinde olduğu ortaya çıktı.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, uzun süredir İngiltere’deki lüks araçları sahte plakalarla Kuzey Kıbrıs’a kaçırarak burada satıp milyonlarca sterlinlik vurgun yapan çetenin peşinde olan İngiliz polisi, daha önce de birçok meselede işbirliği yaptığı KKTC Polis Genel Müdürlüğü ile ortak çalıştı.

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel bir ekip, İngiliz polisi ile en başından beri birlikte çalıştı ve çetenin İngiltere’deki ayağının çökertilmesine önemli katkı koydu. 14 ay süren bu soruşturmanın sonunda, çetenin İngiltere’deki üyelerinden Derviş Çağlar 6 yıl, Mert Işık 4 yıl, Martin Woodhouse 6 yıl, Ali Duman 18 ay hapis ve 150 saat toplum hizmeti, Bradely Young 18 ay hapis ve 150 saat toplum hizmeti ve Mansha Khan ise 12 ay hapis ve 150 saat toplum hizmeti cezasına çarptırıldı. Çetenin diğeri üyesi Stephen Chromik’in ise ağustos ayında mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

City of London Polisi, sanıklara ait olan ve her biri 40, 60 ve 80 bin sterlin değerinde Audi, Range Rover, BMW ve Mercedes marka araçlar ile 800 bin pound değerindeki mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı.

  1. İngiltere’deki üyelerinin yakalanıp yargılanmasının ardından Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve soruşturmada en başından beri yer alan özel ekip, çetenin KKTC ayağının ortaya çıkarılması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. İngiltere’den kaçak olarak getirilen ve sahte plakalarla dikkat çekmemek için elden ele satılan 150 lüks aracın peşine düşen özel soruşturma ekibi, çetenin KKTC’deki üyelerini de belirlemek için ülke çapında araştırmalarına devam ediyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6