banner26

“Makarios’un 1974’te yapamadığı şimdi yapılacak”

Güncel 10.12.2021, 16:16
197
“Makarios’un 1974’te yapamadığı şimdi yapılacak”
banner32

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yürüyüşün neden Girne Boğaz’dan başladığını açıkladı: “Çünkü boğazımızdan geçen lokmayı kestiler”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, ezilenlerin, sömürülenlerin, yoksullaştırılanların sesi olduk” diyerek, halk için yürüdüklerini belirtti.

Bugünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğuna dikkat çeken Güven Bengihan, insanların, barınma ve beslenme hakkından daha evrensel başka bir hak olamayacağını söyledi.

3 sendikanın yönetim kurulu düzeyinde yürüyüş yaptığını dile getiren Bengihan, yürüyüşün neden Girne Boğaz’dan başladığını şu sözlerle açıkladı:

“Çünkü boğazımızdan geçen lokmayı kestiler, çünkü fakirleşmenin, yoksullaşmanın önünü açtılar.”

Ülkenin geleceğini kurtarma adına yürüyüş başlattıklarını, arkasının geleceğini dile getiren Güven Bengihan, zamlarla ve uygulanan ekonomi politikalarıyla sadece ülkedeki gençlere değil, halka da göç yollarının açıldığını savundu.

Makarios’un 1974’te yapamadığının, şimdi yapılacağı iddiasında bulunan Bengihan, “Halkımıza ve çocuklarımıza güzel bir gelecek ve memleket bırakmak boynumuzun borcudur” dedi.

Bunun başlangıç olduğunu dile getiren Bengihan, siyah kurdelelerle ülkenin karanlığa doğru sürüklendiğinin simgelendiğini söyledi.

Zamları durdurana kadar siyah kurdeleleri takmaya devam edeceklerini belirten Bengihan, “Kurtulmak yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” ifadelerini kullandı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6