banner26

Meclis önünde eyleme gidiyorlar! Geçim derdinde olanlara çağrı

Güncel 17.06.2022, 13:45 17.06.2022, 14:39
79
Meclis önünde eyleme gidiyorlar! Geçim derdinde olanlara çağrı
banner32

Vatandaşlar, derdini anlatmak için pazartesi günü meclis önünde eylem yapacak.

Demre Coşkun ve arkadaşının organize ettiği ikinci ‘Halk’ eylemi 20 Haziran saat 17.00’de Cumhuriyet Meclisi önünde gerçekleşecek.

Yapılan zamlar nedeniyle alım gücü sıfırlanan vatandaş, pazartesi günü Meclis önünde tepkilerini ve seslerin duyurmak için eylem planı yapıyor.

‘Emekçi’ eylemi sloganıyla organize edilen eylemde, herkese söz hakkı tanınacak herkes konuşacak.

Pazartesi günü yapılacak eylemin sendika veya parti eylemi olmadığı vurgulanırken bu ülkede derdi geçim olan herkesin mücadele için Meclis önünde toplanması çağrısı yapıldı.

Eylem için yapılan yazılı açıklamada, eylemin parti ve sendika temelli olmadığı emekçi eylemi olduğunun altı çizilirken, geçinemeyen tüm halk davet edildi.

Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:
Herkesin mikrofonu eline alıp derdini anlatacağı bir eylem olacaktır, mikrofona 1 kişinin konuşup geridekilerin alkışladığı gösterilerden olmayacaktır.

Parti ve sendika temelli değil emekçi eylemi olup sınıfsal mücadeleyi de vurgulayacak bir eylem olacaktır.

Yetkililerin dışarıya çıkıp halkına cevap vereceğine ve çözüm üreteceğine inanmak istiyoruz, eylem sırasında kalabalık olursak onları eyleme davet edeceğiz. Geçinemeyen tüm halk davetlidir.

Halk eylemidir, tüm halk saygı çerçevesinde basın önünde konuşma yapabilir, neden geçinemediğini, dertlerini istediği gibi anlatabilir.

Aklınızdakileri kâğıda dökerek yazılı metin ile gelirseniz daha etkili bir basın açıklaması yapabilirsiniz.

Türkiye’ye ve devlet adamlarına nefret söylemlerinde bulunup hoşnutsuzluk ifade etmek size dava açılmaması için öneridir.

Yorumlar (0)
banner6