banner26

Meclis'te gergin saatler: CTP'li vekiller ve Töre arasında sert tartışma

Güncel 17.10.2022, 14:41 17.10.2022, 15:00
45
Meclis'te gergin saatler: CTP'li vekiller ve Töre arasında sert tartışma
banner32

Mecliste CTP’li vekiller ve Meclis Başkanı Töre arasında sert tartışma yaşandı. Töre, CTP Başkanı Erhürman’a, “Kükreyerek meclisi yönetemezsin, dinlemesini bil, saygılı ol” derken CTP’li milletvekillerine “Anayasa Mahkemesi'ne gidin” diye yanıt verdi

Cumhuriyet Meclisinde, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında yaşanan gerginlik üzerine oturuma ara verildi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre ile CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve CTP milletvekilleri arasında “Meclis’in yönetilmesi ve Töre’nin uygulamaları” konusunda yaşanan tartışma büyüyünce, oturumu yöneten UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu oturuma 10 dakika ara verdi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın eleştirilerine cevap vermek amacıyla söz aldı. Töre, Avrupa Parlamentosu Başkanı’na Maraş ve hidro karbonla ilgili güneyde yaptığı açıklamalarla ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından bir mektup yazıldığını, bu mektubun da Meclis Başkanlığı tarafından imzalandığını savundu.
Meclis’te CTP Meclis Grubu’nun bilgilendirdiğini de iddia eden Töre’ye CTP’li vekiller karşı çıktı, böyle bir bilgilendirme yapılmadığını dile getirdi.
Töre, bu cevaba karşılık CTP’li vekillere “Anayasa Mahkemesi’ne gidin” yorumunu yaptı, tansiyon daha da yükseldi.

Kendisini dinlemediği gerekçesiyle Erhürman ve CTP Milletvekilleri ile tartışan Töre, “Sizde dinleme lütfu yoktur” dedi. Bunun üzerine “dinlenecek bir şey söyleyin de dinleyelim” cevabı veren Erhürman’a, “Kükreyerek meclisi yönetemezsin, dinlemesini bil, saygılı ol” diyen Töre, Meclis Genel Sekreterinin konuyla ilgili CTP’yi ve milletvekillerinin bilgilendirildiğini kaydetti.

Töre, Meclis bahçesinde bulunan ve yıpranan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük’ün heykellerinin yenileneceğini, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş heykelinin de yapılacağını ifade etti.

Bu sırada CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Siz habire İstihdam yaparak, habire beton yapıyorsunuz” diyerek eleştirdi.

Eleştiriler yükselince tartışma büyüdü. Töre, heykellerin beton olmadığını ve TİKA tarafından hediye olarak yapılacağını ifade etti.

Töre, “O beton değil. AB’ye gidip gelmek 200 bin TL’dir. Siz, Atatürk’e Denktaş’a, Dr. Küçük’e de karşısınız, sizin yapınız böyledir. Meclis’e de karşısınız” dedi.

Tartışmalar üzerine Meclis oturumunu yöneten UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu oturuma 10 dakika ara verdi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6