banner26

Mehmet Ekin Vaiz'den çağrı: 'Gidip o zeytinlerin küllerinden bir kutu alın'

Yönetmen Mehmet Ekin Vaiz, yangınlar ile ilgili paylaşımda bulundu ve “Tavsiyem gidip o zeytinlerin küllerinden bir kutu alın ve evinizde saklayın” mesajı iletti. Mehmet Ekin Vaiz’in paylaşımı şöyle: 2009’da AB finansmanı ile 1.

Güncel 19.05.2020, 18:56 19.05.2020, 18:56
40
Mehmet Ekin Vaiz'den çağrı: 'Gidip o zeytinlerin küllerinden bir kutu alın'
banner32

Yönetmen Mehmet Ekin Vaiz, yangınlar ile ilgili paylaşımda bulundu ve “Tavsiyem gidip o zeytinlerin küllerinden bir kutu alın ve evinizde saklayın” mesajı iletti.





Mehmet Ekin Vaiz’in paylaşımı şöyle:





2009’da AB finansmanı ile 1.5 Milyon Euro’ya Orman Yangınları için erken uyarı sistemi kuruyorsun. Sonra çürümeye terk ediyorsun, 10 yıl sonra 1000 yıllık ağaçlar yanıyor. Aradan geçen 10 yılda değişen hükümetlerin, bir önceki hükümetin yaptığını bırak devam ettirmeyi, lanetliyor, yok sayıyor. Müdürlerin, Müsteşarların bırak liyakat sahibi olmayı, genelde birbirleriyle küs, kibirili ve yaygın biçimde milletvekili adayı olup kaybettikleri için teselli ikramiyesi olarak o mevkilere atanıyorlar. 10 yıl önce bir adım atıyorsun, devamlılığı yok, kurumsal hafızası yok, ölçmesi yok, değerlendirmesi hiç yok... Soranı yok bir memleket... Sadece Çevre konusunda değil ha her konuda böyle... Ve gel gör ki o yanan fukara Zeytin Ağaçları gibi bizim da gidecek başka memlektimiz yok... Herkese tavsiyem gidip o zeytinlerin küllerinden bir kutu alın ve evinizde saklayın... Bakalım bundan 10 yıl sonra o küllerden nasıl bir memleket çıkarabileceğiz... O da bizim sınavımız/kaderimiz...


Yorumlar (0)
banner6