banner26

Muhalefet toplantıyı terk etti

Güncel 21.04.2021, 17:20
64
Muhalefet toplantıyı terk etti
banner32

Muhalefet milletvekilleri seçim tarihi gündemiyle toplanan Meclis Danışma Kurulu toplantısını terk etti, Arıklı muhalefeti gerginliğe oynamakla suçladı

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin ‘erken seçim’ tarihine ilişkin görüşmenin çoğunluğu olmadığı Hukuk Siyasi İşler Dışilişkiler Komitesi yerine Ad-Hoc Komite’de görüşülmesi önerisini hukuka aykırı bulan muhalefet partilerinin temsilcileri toplantıyı yarıda bıraktı.

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, seçim tarihine yönelik yaşananların tüm teamülleri, Anayasa ve Meclis iç tüzüğünü ihlal ettiğini vurguladı.

Hükümet ve temsilcilerinin Danışma Kurulu toplantısında Anayasa ile hukukun tanınmayacağa ilişkin ifadelerinin sürdüğünü, verilen ara sonrasında da hukuksuzluğun parçası olmak istemediklerini ilettiklerini söyleyen Özdenefe, toplantıya katılmadıklarını belirtti.

HP Milletvekili Ayşegül Baybars ise erken seçim tarihine ilişkin yasa önerisi ve tasarısının Hukuk Siyasi İşler Dışilişkiler Komitesi’nde değil de hükümetin çoğunlukta olacağı Ad-Hoc komite görüşülmesinin ilgili yasa, Anayasa ve Meclis iç tüzüğüne aykırı olduğunu söyledi.

Baybars, “Meclis’in sesini kısmaya, muhalefet partilerinin oylarını sıfırlama uygulaması yasa ve Anayasa’ya aykırıdır, bunu kendilerine ilettik” dedi.

Muhalefet gerginliğe oynuyor

Başbakan Yardımcısı, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı İSE, muhalefetin ‘gerginliğe oynadığını’, uzlaşmadan yana olmadığını savundu.

Arıklı, “Ad-Hoc Komite’de çıkan karar da Hukuk Siyasi İşler Dışilişkiler Komitesi'nde çıkan karar da Meclis’e sunulacak” diyerek, “Uzlaşı arayışı olması gerekirken, komite oluşumuna itiraz etmek son derece anlamsız ve zaman kaybı” şeklinde konuştu.

Danışma Kurulu’nun bugün bir kez daha toplanacağını belirten Arıklı, muhalefetin katılmaması halinde konunun Meclis Genel Kurulu gündemine geleceğini kaydetti.

Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra erken seçim yapılmasını istediklerini hatırlatarak, “Biz seçimden kaçmıyoruz. Hükümeti kurduk, iyi veya kötü idame ettirmeye çalışıyoruz. Şimdi acil seçim istiyorlar. Bu kadar acil seçim istiyorsanız, neden hükümeti kurmadınız?” diye sordu.

Seçim tarihinin hükümet tarafından belirlenmesi gerektiğini belirten Arıklı, muhalefetin tarih konusunda dayatma yaptığını söyledi.
Arıklı, “Hükümet seçim tarihini belirlemekte kararlı, muhalefet ayak sürümekte diretiyor” dedi.

Meclis’in bugün toplanacağını ve gerekli adımın atılacağını belirten Erhan Arıklı, “Ad-Hoc Komite kararı Meclis’e gelmeyecek mi? Meclis’te bu görüşülmeyecek mi? Gücünüz varsa orada değiştirirsiniz. Bir bardak suda fırtına koparmaya çalışıyorsunuz. Topu taca atıp, hükümeti baskı altına almaya çalışıyorsunuz. Hükümet, gereğini yapar” dedi.

Arıklı, “uzlaşmadan yana olduğumuz için komite kurulmasından yanayız. Bugün-yarın Meclis’e seçim tarihini sunarız, gerekli çoğunluğumuz var çıkartırız” ifadelerini kullandı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6