banner26

Ombudsmandan Kıb-Tek raporu: "İhmal, eksiklik, keyfi uygulamalar..."

Güncel 20.10.2021, 15:02
31
Ombudsmandan Kıb-Tek raporu: "İhmal, eksiklik, keyfi uygulamalar..."
banner32

Ombudsman Dizdarlı, Kıb-Tek’te elektrik kesme ve bağlama konularında yasalardaki eksikliklerin keyfi uygulamalara sebebiyet verdiğini belirtti ve tarife düzenlemelerinin Bakanlar Kurulu’na gönderilmemesini idari ihmal olarak değerlendirdi

Ombudsman Emine Dizdarlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu eski Asbaşkanlarından Yusuf Avcıoğlu’nun, kurumda elektrik tarife düzenlemeleri, santral yatırımları ve elektrik kesme-bağlama konularında bazı iddialarda bulunarak bunların soruşturulması için daireye başvurduğunu bunun üzerine rapor hazırlandığını belirtti.

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, Kıb-Tek’te elektrik kesme ve bağlama konularında yasalardaki eksikliklerin ‘keyfi uygulamalara’ sebebiyet verdiğine vurgu yaptı. Dizdarlı ayrıca, nizamnamelere uygun yapılan tarife düzenlemelerinin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından herhangi yasal bir gerekçe gösterilmeden Bakanlar Kurulu’na gönderilmemesini idari ihmal ve eksiklik olarak değerlendirdi.

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, Kıb-Tek’te elektrik kesme ve bağlama konularında yasalardaki eksikliklerin ‘keyfi uygulamalara’ sebebiyet verdiğine vurgu yaptı, bu konuda gerekli yasa ve tüzüklerin ivedilikle yapılmasının elzem olduğunu kaydetti.

Dizdarlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu tarafından yürürlükteki nizamnamelere uygun yapılan tarife düzenlemelerinin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından herhangi yasal bir gerekçe gösterilmeden Bakanlar Kurulu’na gönderilmemesinin idari ihmal ve eksiklik olarak değerlendirdi.

Öte yandan Dizdarlı, her tarife düzenlenmesinde Elektrik İnkişaf Yasası’nın ilgili cetvellerinin revize edilerek Bakanlar Kurulu tarafından yeni bir nizamname çıkarılmasının fonksiyonel olmadığını da belirtti.

Dizdarlı, kurumun eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu tarafından Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda elektrik tarife düzenlemeleri, santral yatırımları ve elektrik kesme-bağlama konularıyla ilgili iddiaları inceledi, soruşturdu.

RAPORDAN MADDELER:

Her tarife düzenlenmesinde Elektrik İnkişaf Yasası’nın ilgili cetvellerinin revize edilerek Bakanlar Kurulu tarafından yeni bir nizamname çıkarılması fonksiyonel değil.

Elektrik kesme ve bağlama konularında yasalardaki eksiklikler ‘keyfi uygulamalara’ sebebiyet veriyor.

Kıb-Tek gerekli yasa ve tüzüklerin ivedilikle yapılması elzem.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu tarafından yürürlükteki nizamnamelere uygun yapılan tarife düzenlemeleri Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından herhangi yasal bir gerekçe gösterilmeden Bakanlar Kurulu’na gönderilmemesi idari ihmal ve eksikliktir.

banner36
Yorumlar (0)
banner6