banner26

Önemli bir değeri yitirdik

Güncel 14.09.2021, 18:09
173
Önemli bir değeri yitirdik
banner32

Namık Kemal Lisesi’nde öğretmenlik ve müdürlük yapmış, ‘hocaların hocası’ olarak bilinen araştırmacı Oğuz Yorgancıoğlu yaşamını yitirdi

Ülkemiz, önemli bir değerini daha kaybetti.

Aslen Baf’ın Lemba köyünden olan ve uzun yıllardır Mağusa’da yaşayan Namık Kemal Lisesi’nde öğretmenlik ve müdürlük yapmış olan araştırmacı ‘hocaların hocası’ olarak bilinen Oğuz Yorgancıoğlu hayatını kaybetti.

Oğuz Yorgancıoğlu, KKTC’nin eski Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’nun abisiydi.

15’in üzerinde araştırma inceleme kitabı ile öykü kitabı yazan Oğuz Yorgancıoğlu’nun vefatı edebiyat dünyasını yasa boğdu.

Oğuz Yorgancıoğlu’nun ölümünün ardından kardeşi Özkan Yorgancıoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özkan Yorgancıoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Yetiştirdiği binlerce öğrenci ile Kıbrıs Türk halkına ve

Kıbrıs Türk eğitim hayatına emeği geçen;

Araştırmalar yaparak yazdığı yirmiyi aşkın kitap ile Kıbrıs Türk kültürünün ,Edebiyatının sanatının bilince çıkarılması ve geleceğe taşınmasına katkı koyan. Namık Kemal Lisesi emekli müdürlerinden

Abim Oğuz Yorgancıoğlu nu bugün kaybettik.

Tüm ailemizin ve sevenlerinin başı sağolsun.”

ÖZNUR’DAN DA BAŞSAĞLIĞI

Öte yandan Yorgancıoğlu’nun vefat ile ilgili Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur da başsağlığı mesajı yayımladı.

Öznur şunları dile getirdi:

“Ülkemizin en önemli araştırmacısı ,hocaların hocası Oğuz Yorgancıoğlu hocamızın vefatını az önce öğrendik. Hocamıza Allahtan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz. Sayın hocam mekanın cennet olsun kalbimizde hep yaşayacaksın.”

banner36
Yorumlar (0)
banner6