banner26

Özersay'dan hükümete 'nisap' tepkisi

Güncel 01.03.2021, 19:51 01.03.2021, 19:53
75
Özersay'dan hükümete 'nisap' tepkisi
banner32

Meclis Genel Kurulunda HP Genel Başkanı Kudret Özersay, konuşma yaptı.

Bugüne kadar eğer insani bir sorun varsa, Meclis’in nisabının sağlanması için destek verdiklerini kaydeden Özersay bugün de cenaze törenleri nedeniyle kendilerine 14.00’te toplanmayla ilgili gelen talebi kabul ettiklerini dile getirdi.

Ancak 14.00’te planlanan toplantının neredeyse 1,5 saat sonra başladığını anlatan Özersay "başlasa ne başlamasa ne hükümet hem var hem yok "dedi, nisaptan sonra hükümet vekilleri ve bakanların genel Kurulu terk ettiğini söyledi.

Özersay, Başbakan Ersan Saner’den hükümete mensup vekilleri, hem Meclis’in vaktinde açılması, hem de toplantılarda bulunulması için uyarmaya çağırdı.

Kendi hükümetleri döneminde bedelli askerlikle ilgili yapılan kolaylıklara benzer bir uygulamaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Özersay bu konuda bir çalışma yapılması için gençlerden gelen talepler olduğunu anlattı.

Bu konuda kendi hükümetleri döneminde yapılan yasal çalışmalara işaret eden Özersay, pandemi nedeniyle yurt dışında işini kaybedenler ya da işinin niteliği değişenler olduğuna da değindi ve geçen yılki gibi adımlar atılması gerektiğini anlattı.

Özersay eğer bir erken seçim durumu ortaya çıkarsa bu düzenlemeleri yapmanın kolay olmayacağını anımsatarak bu çalışmaların bir an önce yapılmasını istedi.

Geçen hafta, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin turizm ve Kuzeye geçişlerle ilgili yeni yürürlüğe koyduğu engellemelerle ilişkin Cumhurbaşkanı’nı ve Dışişleri Bakanı’nı göreve davet etmelerinin yadırgadığını gördüğünü anlatan Özersay, bakanın muhalefetin çağrısını yadırgamasını da kendisinin yadırgadığını söyledi.

Öte yandan ortak bir payda olduğu için bu konuyu hatırlatmak ihtiyacı duyduklarını anlatan Özersay bu yaptıkları açıklamaların hükümetin elini güçlendirdiğini anlattı.

Özersay bakanlığı ve bakanı eleştirmek için değil konunun öneminin altını çizmek için bu konuları gündeme getirdiklerini kaydetti.

Yorumlar (0)
banner6