banner26

Özersay'dan önemli girişim: BM Genel Sekreteri Yardımcısıyla görüştü

Güncel 22.09.2020, 18:33
55
Özersay'dan önemli girişim: BM Genel Sekreteri Yardımcısıyla görüştü
banner32

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile online bir toplantı yaptı.

Özersay, toplantıda Kıbrıslı Rumların geçişlerinin zorlaştırılmasına dönük olarak atmış olduğu adımlar konusunu gündeme taşıdı.

Toplantıda Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan sürecin de ele alındı.

Özersay’ın konu ile ilgili paylaşımı şöyle:

“Az önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile online bir toplantı yaptık. Birleşmiş milletler Genel kurul toplantıları her yıl Eylül ayında New York’ta yapılıyordu. Bu yıl Bütün dünyayı etkileyen salgın nedeniyle görüşmemizi bu formatta yaptık. Özellikle Rum tarafının güneydeki havalimanları üzerinden ülkemize gelen turistlerin ülkemize geçişlerine getirdiği yasaklama ve ülkemize geçerek alışveriş yapan Kıbrıslı Rumların geçişlerinin Zorlaştırılmasına dönük olarak atmış olduğu adımlar konusunu gündeme taşıdık. Ülkemizdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri ertesinde Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz Bölgesi’nde nasıl süreçlere İhtiyaç olduğu sorusunun yanıtlarını da aradık. Bu görüşme sırasında bana Müsteşarımız Güneş Onar ve Siyasi İşler Müdürümüz Gülfem Veziroğlu Sevgili de eşlik ettiler.

Uluslararası alanda her platformda Kıbrıs Türkünün sesini duyurmak için çalışmaya #devam

banner36
Yorumlar (0)
banner6