banner26

Patatese de zam geliyor

Güncel 14.12.2021, 19:05
117
Patatese de zam geliyor
banner32

Kıbrıs Türk Patates Üreticileri Birliği Asbaşkanı Hasan Yahya, patatesin henüz tarlada olduğu ve hasat yapılmadığı için stokçuluğun söz konusu olmadığını ancak hasattan sonra yeni ürünün zamlı olarak piyasaya gireceğini söyledi

Temel gıda maddeleri başta olmak üzere, iğneden ipliğe her ürüne zam gelmesi ve zamların durmayacağı söylentisi, vatandaşın korkulu rüyası olmaya devam ediyor, sıradaki ürün ise patates.

Kıbrıs Türk Patates Üreticileri Birliği Asbaşkanı Hasan Yahya, şu an ürünün tarlada olduğunu, stokçuluk gibi bir durumun mümkün olmadığını açıkladı

Özgür Gazete’den Melek Arabacıoğlu’na konuşan Yahya, patateste de stok yağıldığı söylentilerin kendilerinin de kulağına geldiğini ancak marketlerin ve tedarikçilerin şu an stok yapma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını belirtti.
Yahya, hava şartlarından dolayı ürünün hala toprak altında olduğunu ve yeni hasadın yapılmadığını belitti ve bundan kaynaklı piyasada sıkıntı olduğunu doğruladı.

Yahya, önümüzdeki günlerde hava şartları nın düzelmesine bağlı olarak hasadın başlayacağını ve rekolteyi göreceklerini kaydetti.

Tarlada bulunan ürünün ancak iç piyasaya yeteceğini, önceki senelerdeki gibi güneye veya yurt dışına ihracat yapılıp yapılamayacağının çıkacak olan rekolteye bağlı olacağını ifade eden Yahya, girdi maliyetlerinde ve dövizdeki yükseliş nedeniyle, yeni hasatta patatesin fiyatının mutlaka yükseleceğini de söyledi.
Kıbrıs Türk Patates Üreticileri Birliği Asbaşkanı Hasan Yahya, “Şu ana kadar tarladaki ürünün sadece yüzde 10- 15’i hasat edildi. Eğer hava şartları iyi gider ve rekolte yüksek olursa ihracat da olabilir ama hava şartları kötü gider, ürün hasat edilemez veya tarlada zarar görürse, bu sektör ve üretici için yıkım olur” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6