banner26

"Polisi arama, başımız derde girecek”

Güncel 08.07.2020, 18:04
221
"Polisi arama, başımız derde girecek”
banner32

Gönyeli’de meydana gelen şüpheli ölüm ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Khaled Sameer Khaled Omar bugün teminat amaçlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Cemil Özalkın, olguları aktardı. Polis, 05.06.2020 tarihinde 02.00- 17.50 saatleri arasında Gönyeli’de Şehit Hasanbuba Sokak Ayza Apartmanı Daire 4 adresinde misafir olarak kalmakta olan Mağusa’da sakin Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin ikametgahın yatak odasında, konu evde ikamet etmekte olan zanlı Khaled Sameer Khaled Omar tarafından hareketsiz bir şekilde tespit edildiklerini söyledi.

Polis, olay yerinde gelen 112 acil serviste görevli sağlık ekibi tarafından müteveffaların cesetleri üzerinde yapılan muayenelerinde ölü olduklarının tespit edildiğini belirtti.

Polis, Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin cansız bedenlerinin otopsi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldığını söyledi. Polis, zanlının kan ve idrar örneği vermediğini söyleyerek, zanlının olay günü 01.00 ile 06.00 saatleri arasında müteveffalarla birlikte olduğunu ve alınan birçok ifadede evden sesler yükseldiğinin duyulduğunu belirtti.

Polis,  müteveffaların kesin ölüm sebeplerinin otopside alınan kan ve doku örneklerinden çıkacak sonuçla belli olacağını mahkemeye aktardı. Polis, zanlının müteveffaların ölümünü 01.00’de fark etmesine rağmen, polise 18.00 sıralarında bildirdiğini belirtti ve bu nedenle tahkikatın Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma suçu altında devam ettiğini söyledi. Polis, Türkiye’ye gönderilen doku örneklerinin sonuçlarının beklendiğini ve zanlının tahkikata yardımcı olmadığını belirtti.

Polis,  ayni apartmanda kalan bir tanığın, gece yarısı balkonda iki kişinin konuştuğunu ve aralarında “Öldü! Öldü! Neden bu kadar uyuşturucu ve hap aldı. Polisi arama. Başımız derde girecek” dediklerini duyduğunu mahkemeye aktardı.   

Polis, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. Avukat Ramadan Sanıvar, olayın doğal ölüm olduğunu savundu ve tutuklu yargılanması veya teminata da bağlanması talebine itiraz etti. Sanıvar, henüz ölüm nedenlerinin dahi belirlenmediğini belirtti.  

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının ileride görüşülecek davasında davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 75 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. (Kamalı Haber)

banner36
Yorumlar (0)
banner6