banner26

"Sandığa gitmeyeceğini söyleyen Dilekkayalıların protestosu haklı"

Güncel 21.10.2022, 12:38
51
"Sandığa gitmeyeceğini söyleyen Dilekkayalıların protestosu haklı"
banner32

Bakan Arıklı, sandığa gitmeyeceğini söyleyen Dilekkayalıların protestosunun haklı olduğunu kaydetti

Bayındırlık ve Ulaştırma Erhan Arıklı, iktidara geldiklerinde karayollarında üç tane ciddi sıkıntı olduğunu dile getirerek, bunlardan bir tanesinin Güzelyurt-Lefke yolu olduğunu ve yıllardan beri ara emirleri dolayısıyla yolun bitirilemediğini, yapılan girişimler neticesinde yolun kullanıma açıldığını kaydetti.

Girne-Alsancak yolu da bitirilemediği için binlerce insanın yolda işkence çektiğini belirten Arıklı, Başbakan Üstel’in ciddi katkılarıyla kaynak ayrılıp, ihaleye çıkıldığını söyledi. 100 gün içerisinde yolun bitirileceğini belirten Arıklı, müteahhitle anlaştıklarını, yılbaşından önce yolun bitirileceğini söyledi.

Üçüncü sıkıntının ise Dilekkaya yolu olduğunu ifade eden Bakan Arıklı, burada 1.7 km’lik bir mesafede alınan ara emirleri nedeniyle yolun bir türlü kullanıma açılamadığını belirtti. Başbakan ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’nın ciddi girişimleriyle uzlaşıya varıldığını ifade eden Arıklı, katkı koyan herkese teşekkür etti.

“Bu yol tam bir işkence haline dönüşmüştü” diyen Erhan Arıklı, sandığa gitmeyeceğini söyleyen Dilekkayalıların protestosunun haklı olduğunu kaydederek, “Bu yol bizim insanımıza yakışmıyordu. Elimizde olmayan nedenlerle gecikti” şeklinde konuştu.

YEŞİL

Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil, Türkiye Cumhuriyeti ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı arasında Şubat 2021’de 322 km’lik köy yollarının yapımı ile ilgili protokol imzalandığını belirterek, 90 km’lik köy yollarının tamamlandığını, çizgileri ve levhalarının da bitirildiğini söyledi.

Proje kapsamında Dilekkaya yolu üzerinde de 14.2 km’lik yolun, 12.5 km’sinin bitirildiğini dile getiren Yeşil, kalan 1.7 km’lik yolu da en erken zamanda tamamlayacaklarını kaydetti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6