banner26

Saner açıkladı: 13. Maaşlarda sıkıntı var

Güncel 11.12.2020, 21:40
225
Saner açıkladı: 13. Maaşlarda sıkıntı var
banner32

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, salgın sürecinin başarı ile atlatılması ve yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılması için bir an önce hükümetin çalışmaya başlaması, bütçenin geçirilmesi ve Türkiye ile yeni bir mali iş birliği protokolüne ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Saner, aralık ayında 400 milyonluk bir bütçe açığı olduğunu kaydetti. Mevcut durumda 13. maaşlar konusunda sıkıntı olduğunu ifade eden Saner, “Vatandaşımıza negatif enerji yayma gibi bir şey yapmak istemem ama hükümetin bir an önce güvenoyu alması 2021 yılı bütçesini halletmemiz ve Türkiye ile yeni bir mali protokol yapmamız şarttır. Anavatan Türkiye’nin desteğimiz olmazsa covid-19 süreci altından kalkmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Saner, hükümetin sorun yaşamadan güvenoyu alacağını da kaydetti
Başbakan Ersan Saner dün gece bir televizyon programına katılarak soruları yanıtladı.
“20 VEKİLİMİZ DE BAKANLIK YAPABİLİR”
Saner, bakanları nasıl atadığı ile ilgili bir soruya cevaben “Eğer ülkeye başbakan olmaya namzetseniz, kendi partiniz içinde bir takım istişare yapar karar üretirsiniz. Yaptığınız istişare içinde 20 vekil var ve tümünün bu görevi iyi yapacağına inanıyorum” dedi.
Bu isimler arasında seçim yaparken zorlandığını da dile getiren Saner şöyle devam etti:
“Hükümeti kurarken tabii ki kendi hür irademi kullanarak bakan arkadaşlarımı belirledim.  Gerek Tahsin Ertuğruloğlu gerekse Oğuzhan Hasipoğlu Dışişleri Bakanlığı görevini  en iyi şekilde yapabilecek isimlerdir. Sayın  Ertuğruloğlu yıllar yılı dışişleri bakanlığı yapmış ve görüşlerinin ne olduğu toplum tarafından net bilinen bir bakanımız. Sayın Hasipoğlu ise Cumhurbaşkanlığı bünyesinde şu anda görev yapan hala Kıbrıs konusundaki bütün komitelerde aktif bir şekilde yer alan bir arkadaşımız. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığında Oğuzhan Bey’in diğer tarafta da Tahsin Bey’in olmasının bizim için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Ünal Bey ve avukatı bana jet olayı ile ilgili brifing verdi. Onun dışında ben de birtakım çalışmalar yaptım. O olayda herhangi bir şekilde tek bir kişinin suçlanmasını gerektirecek bir durum yok. Diğer üç bakan arkadaşımız elbette diğer arkadaşlarımız gibi başarılıydılar ama biz yeni bir enerji gelmesi için değişikliği uygun gördük. Bunu başka şeylere yormak, hele hele Türkiye’den para gelmesine bağlamak yanlıştır. Türkiye’den para anlaşmaya ve projelerinize göre gelir. Ben daha önce de bakanlık yaptım ve biliyorum”
“GÜVENOYU SORUN OLMAYACAKTIR”
Bazı milletvekillerinin sağlık sorunları nedeniyle hükümet listesinin okunduğu Meclis toplantısına geç geldiğini anlatan Saner, güven oylamasında bir sorun yaşanmayacağını belirtti.  
“UBP’deki bütün arkadaşlarımızın sorumluluk sahibi olduğunu biliyorum” diyen Saner, “Özellikle Cumhurbaşkanlığı döneminden bu yana hepsi ile sıkı bir çalışma içerisindeydim. Oğuzhan Bey’in böbrek taşı sıkıntısı olduğunu biliyorum. Yasemin Hanım da Meclis’e rahatsız bir şekilde geldi ve sonra hastaneye gitti. Güven oylaması sıkıntısı yaşayacağımız durum söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)
banner6