banner26

Şehit aileleri ve malul gazilere madalya

Güncel 23.08.2022, 16:03
55
Şehit aileleri ve malul gazilere madalya
banner32

Başbakanlık himayelerinde, Gazimağusa ilçesindeki 102 şehit ailesi ve malul gaziye Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Başbakan Ünal Üstel’in de katıldığı törenle Milli Mücadele Madalyası takdim edildi

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, bugünkü törenin KKTC’nin nereden nerelere, nasıl geldiğini gösteren önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Başbakan Üstel, milli mücadele yıllarında kanı ve canı pahasına bugünlere gelinmesini sağlayan şehit aileleri ve malul gazilere milli mücadelenin bir anısını takdim edeceklerini söyledi.

Üstel, hayatta olan gaziler ile şehit ailelerinin ömür boyu daha rahat yaşamaları için hükümet olarak ellerinden gelen ne varsa paylaşmak istediklerini söyledi.

Başbakan Üstel, bugün bayrak özgürce dalgalanabiliyorsa o günlerde Kıbrıs Türk halkının kanı ve canı pahasına verdiği mücadele sayesinde olduğunu belirterek, Üstel, bugün verecekleri madalyaların milli mücadelenin bir hatırası olduğunu söyledi.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kasabalı da, Kıbrıs Türk halkının ada üzerindeki varlığının yok edilmesi için başlatılan saldırıların 1950 yılında başladığını ve Kanlı Noel’in üzerinden 59 yıl geçtiğini hatırlatarak, Kıbrıs Türk halkının adada TMT çatısı altında verdiği var oluş mücadelesini anlattı.

Kasabalı “Bugün özgürce ve bağımsız, KKTC’de huzur içinde yaşıyor olmamızın mimarları vatan uğruna can veren şehitlerimiz kan veren malul gazilerimizdir.“ dedi.

Kasabalı, “Vatan önce hürriyettir, egemenliktir sonsuza dek bu topraklarda var olmaktır. Çocuklarımıza torunlarımıza ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli mirastır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner6