banner26

Sekretere beş yıl hapis: Gözyaşlarına boğuldu

Güncel 31.05.2022, 17:56
453
Sekretere beş yıl hapis: Gözyaşlarına boğuldu
banner32

Taşkent Kooperatif Şirketi’nde sekreter olarak çalışırken birçok çeki sahteleyip, 2 milyon 651 bin TL parayı çalan Türkan Gürler, 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Cezasını duyan Gürler, gözyaşlarına boğuldu.

Taşkent Kooperatif Şirketi’nde sekreter olarak çalışan ve Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin başlattığı soruşturma neticesinde birçok çeki sahteleyip, 2 milyon 651 bin TL parayı sirkat eden Türkan Gürler’in aleyhindeki karar bugün açıklandı. Gürler’e 5 yıl hapis cezası verildi.

 “Müstahdem tarafından sirkat, sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve hesaplarda hile yapma” olayında Türkan Gürler, Taşkent Kooperatif Şirketi’nde hesabı bulunan beş kişiye ait hesaplarda sahte işlem yaparak toplam 2 milyon 651 bin TL’yi çaldığının tespit edilmişti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanıkların aleyhindeki kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Soytaç, sanığın aleyhine getirilen 87 davada çoğunlukla çek sahteleyerek bu suçu işlemesinin ciddiyetinin altını çizdi. Soytaç, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 5 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6