banner26

Servis, 4.5G ile başlayacak

Güncel 08.11.2022, 15:15 08.11.2022, 15:21
93
Servis, 4.5G ile başlayacak
banner32

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) tarafından açılan 4G/5G ihalesini kazanan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e yetkilendirme belgesi törenle verildi.

10 ay sonra 4G hizmetlerinin başlamasının planlandığı açıklanan törende, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, servisin 4.5G ile başlayacağı müjdesini verdi.

BTHK’nın Metehan’daki yeni binasında düzenlenen törende konuşan Küçüközdemir bugünün KKTC için çok önemli ve tarihi bir gün olduğunu belirterek, coşkunun bir parçası olmaktan gururlu ve mutlu olduklarını söyledi.

KKTCELL olarak bu ihaleye uzun zamandır hazırlandıklarını dile getiren Küçüközdemir, 4G/5G ile birlikte bugün müşterilerine sunamadıkları birçok yeni deneyimi ve servisi sunmaya başlayacaklarını kaydetti.

Bu konuda ilk operatör olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Küçüközdemir, 247 megahertz’lik bir frekans bandını ihalede aldıklarını, bu bantlarla birlikte birçok frekansları aynı anda kullanma şansları olacaklarını dile getirdi. Bu frekansları bir arada kullanarak, Kuzey Kıbrıs’ta sadece 4G değil 4.5G’yi de başlatma şansına sahip olacaklarını ifade eden Küçüközdemir, servisin 4.5G ile başlayacağı müjdesini verdi.

İhalede 4G ile birlikte 5G lisansı da verildiğine işaret eden Murat Küçüközdemir, “4.5G başladıktan sonra 3-4-5 yıl içerisinde gerekli hazırlıkların yapılmasıyla birlikte 5G de hayata geçecek” dedi. Bugünden belli bir yol haritaları olduğunu belirten Küçüközdemir, fiber yatırımını da 4G/5G’nin olmazsa olmazı olarak çok önemli bulduklarını belirterek, hükümete teşekkür etti.

Turkcell olarak KKTC’nin kendileri için çok önemli bir yer olduğunu dile getiren Küçüközdemir, geçmişte yapılan çalışmalarından bahsetti. Bugün Türkiye’deki 4.5G şebekesinin dünyanın en hızlı 3 şebekesinden bir tanesi, Avrupa’nın en hızlısı olduğuna dikkat çeken Küçüközdemir, “Bu hızı, bu tecrübeyi Kıbrıs’a getirme zamanı” diye konuştu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6