banner26

Sınav öncesi PCR çilesi

Güncel 10.06.2021, 16:04
83
Sınav öncesi PCR çilesi
banner32

Cumartesİ günü yapılacak Koleje Giriş Sınavı’na katılacak öğrenciler, bu sabah PCR testi olmak için başvuruda bulundukları okullara akın etti, uzun kuyruklar oluştu

Kolejlere Giriş Sınavının (KGS) yarın yüz yüze yapılacağının açıklanması sonrasında bugün ve yarın PCR yapılması zorunluluğu getirildi.

Öğrencilerin 09.00 – 12.00 saatleri arasında açıklanan noktalarda PCR testlerini yaptırmak zorunda, aksi takdirde sınava giremeyecekler.

Bundan dolayı sınava katılacak çocuklar aileleriyle birlikte bu önemli sınav öncesinde PCR çilesi yaşadı.

Koleje Giriş Sınavı’na katılacak öğrenciler, bu sabah PCR testi olmak için başvuruda bulundukları okullara akın etti.

Bu fotoğraflar Lefkoşa’daki Türk Maarif Koleji’nden… Aileler ve veliler sınava girebilmek için burada PCR testi yaptırmayı bekledi. Sıcağın altında çocuklar perişan oldu.

Okullarda ciddi yığılmalar, uzun kuyruklar oluştu.

Türk Maarif Koleji'nde 500'e yakın öğrencinin PCR kuyruğunda beklediği gözlemlenirken, Girne 19 Mayıs TMK'da ise sağlık ekipleri 1 saat gecikmeyle geldi.

Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, kolej sınavına girecek öğrencilerin, devletin yürüttüğü PCR merkezleri dışındaki sağlık kurumlarından alacakları PCR sonuçlarının da kabul edileceğini duyurdu.

Bakanlık basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, devlete ait PCR merkezlerinde ciddi yoğunluk yaşanması nedeniyle vatandaşların, bu merkezler dışındaki sağlık kurumlarına başvurabilecekleri hatırlatıldı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6