banner26

Skandalın üstünden 100 bin Euro tazminat, 5 bin Euro maaş

Güncel 16.10.2020, 17:57 17.10.2020, 09:25
421
Skandalın üstünden 100 bin Euro tazminat, 5 bin Euro maaş
banner32

İstifasını sunan Rum Meclis Başkanı Şilluris, iki koruma, bir sekreter ve bir resmi hizmet aracına sahip olacak. Şilluris’in kıdem tazminatı 100 bin Euro, aylık maaşı da 5 bin Euro olacak. Şilluris’in limuzin aracının bakım masrafını ve yakıt giderlerini de devlet karşılayacak

Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, “altın pasaportlar” konusunda patlak veren skandalın ardından istifa etmesiyle yaşanan gelişmeler, Rum basınında geniş yer buldu.
Rum basını, patlak veren skandalla ilgili Şilluris’e yönelik gerek toplumdan gerekse siyasi çevrelerden gelen istifa baskısının sonuç getirdiğini, Şilluris’in dün istifasını sunduğunu yazdılar.
Güney’de yayımlanan Alithia gazetesi haberi “Şilluris: İstifa Ediyorum Ancak Yasalara Aykırı Davranmadım-Protesto ve Önerilerle İstifa Etti” başlıklarıyla aktardı.
Alithia gazetesi, Şilluris’in istifa haberinin gerek Güney Kıbrıs basını ve medyası, gerekse dış basın tarafından flaş haber olarak duyurulduğuna dikkati çekti.
Şilluris’in, istifasını sunmadan önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i bilgilendirdiğini, ardından ise DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile bir araya geldiğini yazan gazete, Şilluris’e istifayı, kendisinin dile getirdiği nedenlere bağlı olarak isteğiyle değil baskının getirdiği şeklindeki söylentilerin bulunduğunu da belirtti.
Gazete Şilluris’in istifasını sunarken yaptığı açıklamada yasalara aykırı davranmadığı üzerinde durduğunu da anımsattı.
ŞİLLURİS ARAÇ, KORUMA VE KIDEM TAZMİNATI İLE AYRILDI
Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Şilluris’in, Rum Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesine karşın, eski meclis başkanlarının faydalandığı tüm haklardan yararlanacağını yazdılar.
Habere göre Şilluris’in haklarını kaybetmesi için en azından 5 yıl hapis cezası alması gerekiyor.
Buna göre Şilluris, hakkı olan kıdem tazminatına, iki polis korumasına, bir özel sekreter ve bir de resmi hizmet aracına sahip olacak.

Fileleftheros gazetesi Şilluris’in, kıdem tazminatının yaklaşık 100 bin Euro, aylık maaş olarak 5 bin 100 Euro alacağını yazdı.

Şilluris’in sekreterinin aylık maaşının da 3 bin Euro olacağını yazan gazete limuzin olan aracının bakım ve onarım masrafının yanı sıra aracının yakıt giderlerinin büyük bir bölümünün de devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Politis gazetesi ise, Şilluris’in istifasıyla birlikte, işe aldığı sözleşmeli 15 danışmanın da görevinin otomatikman son bulduğunu yazarken, “danışmanlar için meclis bütçesinden 350 bin Euro’nun harcandığına” da dikkati çekti

Yorumlar (0)
banner6