banner26

Stok neden bitti? "Rumlar akaryakıttan sonra tüp gazları da Güney'e taşıyor"

Güncel 12.01.2022, 17:02
262
Stok neden bitti? "Rumlar akaryakıttan sonra tüp gazları da Güney'e taşıyor"
banner32

Ülke genelinde tüp gaz sıkıntısı yaşanıyor. Vatandaş hiçbir yerde tüp gaz bulamıyor.

Genç Tv’de yayınlanan Bugüne Dair Programına katılan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, konuya ilişkin soruları yanıtladı.

Piyasada neden tüp gaz bulunmuyor sorusunu yanıtlayan Atun, özetle şunları söyledi:

“Fiyat bize pahalı gibi gelse de tüp gaz fiyatı Güney Kıbrıs’ta yaşayanlar için çok avantajlıdır. Tüp gazların Güney Kıbrıs’a taşındığı iddiası var. Bir tüp gaz dolum yetkilisi bunu bana ifade etti. 2017 yılında ben bakanken gaz ithalatı 31 bin ton şimdi 29 bin ton.. Yıllık tüketimde azalma varken ortada tüp yok. Burada bir sıkıntı var.”

Bakan Atun, tüp gaz dolum tesislerinin yetkililerini toplantıya çağırdığını ifade ederek onların tüp gaz almasına olanak sağlayacak bir teklif yapacağını kaydetti:

“Sayın Başbakan ile de konuyu konuştuk. Bayilerin daha fazla tüp almalarını sağlamak için biz de Kalkınma Bankası’nda bu şirketlere kredi vermeyi teklif edeceğiz. Çünkü tüp gaz arzında bir eksikliğe göz yummamız söz konusu olmaz”

"Stokçuluk yapıyorlar" suçlamalarının gerçek olmadığını ifade eden Atun, "Stokçuluk yok. Bugün gazdaki sıkıntı geminin geç gelmesinden kaynaklandı" diye konuştu

Yorumlar (0)
banner6