banner26

Stokçuluk yapanlara ceza geliyor

Güncel 14.12.2021, 15:47
118
Stokçuluk yapanlara ceza geliyor
banner32

Başbakan Sucuoğlu, stokçuluk yapanlara ceza verileceğini açıkladı ve vatandaşı, stokçuluk yapanları ALO 171 hattına şikâyet etmeye çağırdı

Başbakan Faiz Sucuoğlu, stokçuluk yapanlara gerekli cezanın verileceği uyarısında bulundu.

Vatandaşları fırsatçılardan koruyup mağdur etmemek için stokçularla mücadelede korkusuzca ilerleyeceklerini belirterek, vatandaşı, stokçuluk yapanları “ALO 171”e şikâyet etmeye çağıran Sucuoğlu, “Yasaya aykırı hareket eden firmaya kesilecek ceza, stoku yapılan malın bedelinin yüzde 20’si olacaktır. Bunun yanında farklı alanlarda da cezalar kesilebilecektir” dedi.

Başbakan Sucuoğlu son günlerde gerek kendisine, gerekse hükümetteki diğer bakanlara, başta akaryakıt ve tütün ürünleri olmak üzere birtakım ürünlerde stok yapıldığına ilişkin şikayetler geldiğini söyledi.

Sucuoğlu, özel sektördeki bazı kurumların tedarikçi firmalardan aldıkları ürünleri bilerek ve isteyerek piyasaya sürmeyip stokçuluk yaptıkları yönünde iddiaların bulunduğunu ifade ederek, “Stokçuluk, hem fırsatçılıktır, hem de bir suçtur. Buna bizim tahammülümüz yoktur” dedi.

Sucuoğlu, ticaretin ahlaki kurallar ekseninde yapılması gerektiğine dikkat çekerek, ilgili yasa maddesinin, “Herhangi bir kişi darlık yaratma amacı ile denetime tabi herhangi bir malın veya bu malların üretim veya imalinde kullanılan hammaddenin istifçiliğini yapamaz veya yapılmasına yardımcı olamaz veya buna izin veremez” şeklinde düzenlediğini kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığının ilgili mevzuat uyarınca çalışma başlatıp gereğini yapacağını ve vatandaşları böyle bir dönemde stokçuluk yaparak zor durumda bırakanlar hakkında yaptırım uygulayacağını açıklayan Başbakan Sucuoğlu, vatandaşları fırsatçılardan koruyup mağdur etmemek için stokçularla mücadelede korkusuzca ilerleyeceklerinin altını çizerek, “Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yasaya aykırı hareket eden firmaya kesilecek ceza, stoku yapılan malın bedelinin yüzde 20’si olacaktır. Bunun yanında farklı alanlarda da cezalar kesilebilecektir” dedi.

Başbakan Sucuoğlu, herhangi bir işletmenin stokçuluk yaptığından şüphelenen vatandaşları, Ticaret Dairesi’nin “ALO 171” hattına ihbarda bulunmaya çağırdı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6