banner26

Sucuoğlu, kabine değişimi için için harekete geçti: Görevden alma yazısı Saray'da

Güncel 19.04.2022, 14:47 19.04.2022, 14:56
135
Sucuoğlu, kabine değişimi için için harekete geçti: Görevden alma yazısı Saray'da
banner32

Başbakan Faiz Sucuoğlu, kabinede değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Uzun süredir Başbakan Faiz Sucuoğlu ve kabinesinde yer alan Maliye Bakanı Sunat Atun arasındaki gerginlik Cumhuriyet Meclisi’ne taşınınca Sucuoğlu harekete geçti. 

Faiz Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevinden alarak yerine Olgun Amcaoğlu'nu atamak istiyor.

Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na giderek Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın da Sucuoğlu’na “bu durumu değerlendirmem gerekiyor. Size bilgi vereceğim” dediği öğrenildi. Tatar'ın hükümet içindeki dengeleri değişirecek bu değişikliğe sıcak bakmadığı ifde ediliyor.

Uzun süredir kabinede “disiplin” sorunu yaratan Atun’u Tatar’ın koruyup korumayacağı merak ediliyor. Alınan bilgiye göre son dönemlerde toplumun tüm kesimlerinden tepki çeken zamların altında imzası olan Atun ile ilgili Cumhurbaşkanı Tatar arabuluculuk rolünü üstenmeye çalışıyor.

Kabinede değişiklik iddiaları siyasi kulislerde konuşulurken Başbakan Faiz Sucuoğlu iddiaları reddetmedi.
YENİDÜZEN'in ulaştığı Başbakan Faiz Sucuoğlu "Daha değil" dedi. Sucuoğlu “Bu yönde görüşmeler mi yürütüyorsunuz?” sorusuna ise yine aynı cevabı vererek “Daha değil” dedi, gelişmeleri toptan reddetmedi.
Başbakan’ın ifadeleri “Kabine değişikliği henüz gerçekleşmedi” mealinde yorumlandı.,

Kabinede değişiklik olacağı ve Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınarak yerine Olgun Amcaoğlu'nun atanacağı iddiaları ortaya atıldı.

Siyasi kulisler Saray'da Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu yönde bir görüşme olduğu iddiası ile çalkalanırken UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu “Yazının (atama yazısının) Saray’a gittiğini biliyorum” dedi.

Siyasi arenada konuşulanlarla ilgili sadece ‘duyum aldığını’ söyleyen Olgun Amcaoğlu, kabine değişimiyle ilgili Başbakan'ın yazısının Cumhurbaşkanlığına gittiği bilgisini aldığını belirtti.

Açıklama yapmaktan kaçınan Amcaoğlu, “Benimle bu şekilde bir diyalog yaşanmadı” şeklinde konuştu.

banner36
Yorumlar (0)
banner6