banner26

Sucuoğlu: "Marketlerdeki fiyatlar düştü...Tünelin sonunda güneş var"

Güncel 23.12.2021, 19:20 23.12.2021, 19:30
239
Sucuoğlu: "Marketlerdeki fiyatlar düştü...Tünelin sonunda güneş var"
banner32

Başbakan Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada dövize orantılı olarak marketlerdeki fiyatların yavaş yavaş inmeye başladığını denetimlerin ise sürdüğünü açıkladı.

Sucuoğlu'nun açıklaması şöyle:

23 Ocak seçimlerinde hedefimiz tek başına 5 yıllık iktidardır. Seçilmemiz halinde ciddi ekonomik ve teknolojik açılımlara imza atacağız, radikal değişiklikler yapacağız. Hiçbir zaman bir koalisyon hedefimiz olmadı. UBP tek başına 5 yıllık iktidar hedefiyle yola çıktı.

Seçimlerinden sonra ekonomiye yoğunlaşarak, yeni açılımlarla KKTC’ye sıcak paranın akmasını sağlayacağız. Tüm bunların ön hazırlıkları yapılmıştır. 23’ünden sonra çok hızlı bir şekilde, yabancı yatırımcılar, mülk satışları ve serbest bölge konusunda açılımlar yapacağız.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurieyti’nin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması önceliklerimiz arsındadır. Bunu başarırken de parti olarak yeniliğe ışık tutacağız.

Biz göreve geldiğimiz gün itibarı ile ülkede yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmek adına çalışmalara başladık.

Dövizde yaşanan yükseliş karşısında vatandaşın kredi borçlarını daha rahat ödemesi adına önemli adımlar atık. Bu yapılan çalışmalarla vatandaşın biraz olsun rahat nefes almasını sağladık.

Dövizde başlayan ve devam eden düşüşe bağlı olarak, marketlerinde fiyatlarını aşağıya çekeceği beklentisindeyiz. Hatta marketlerin fiyat indirimine yavaş yavaş başladığını da görüyoruz. Bu konuda üzerimize düşen denetim görevini de büyük bir hızla ve titizlikle sürdürüyoruz.

Hedefimiz lokomotif sektörlerimiz olan turizm ve yüksek öğrenimin yansıra diğer hizmet sektörleri de ekonominin içine katarak ülkeyi kendi kendine yeter hale getirmektir."

Öte yandan Başbakan Sucuoğlu, önümüzdeki günlerde Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğini söyleyerek “Bazı arkadaşlar tünelin sonunda ışık görmediğini söylüyor, ama tünelin sonunda aydınlık var” dedi

Başbakan Faiz Sucuoğlu, BRT’de değerlendirmelerde bulundu.

Ciddi bir ekonomik krizden geçildiğine dikkat çeken Sucuoğlu, ekonomide yüzde 16’lik bir daralma yaşandığına dikkat çekerek, Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve önümüzdeki günlerde Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğini ifade etti.

Türkiye’de bütçenin geçtiğini anımsatan Başbakan Sucuoğlu, ziyarette ana gündem maddesinin ekonomi olacağını ifade ederek, “Bazı arkadaşlar tünelin sonunda ışık görmediğini söylüyor, ama bence tünelin sonunda güneş var, aydınlık var yeter ki kararlı bir duruş sergileyelim, radikal açılımlar yapalım. Bunun için de kararlı bir hükümetin oluşması gerekiyor” dedi.

Konuşmasında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kendi ayakları üzerinde duran bir yapı yaratılmak zorundadır” ifadelerini de kullanan Başbakan Sucuoğlu, “biz bu durumu ya değiştireceğiz ya değiştireceğiz. Sözle lafazanlıkla bir yere varılmadığını gördük biz UBP olarak değişime ışık tutacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner6