banner26

Taş devri hizmeti! Memurlar vezneleri kapattı, dairede kaos yaşandı

Güncel 07.07.2022, 15:57
240
Taş devri hizmeti! Memurlar vezneleri kapattı, dairede kaos yaşandı
banner32

Maliye Bakanlığına bağlı Gelir ve Vergi Dairesi’nde memurlar saat 12.00’de iş bıraktı, işlemler yapılamadı, daire içinde kaos yaşandı.

Gelir ve Vergi Dairesi, bayram arifesi olması nedeniyle bu sabahın erken saatlerinden itibaren aşırı yoğunluk yaşadı. Yoğunluk öğle saatlerine doğru artınca birçok daire çalışanı mazeret göstermeden vezneleri kapattı.

İşlem yaptırmak üzere sabahın erken saatlerinde daireye giden onlarca vatandaş, boşuna bekledi. Onlarcası kapıdan döndü. Saatler ilerledikçe hoşgörünün yerini öfke aldı. Dairede bekleyen bazı vatandaşlarla dairede görevli bazı memurlar arasında gerginlik yaşandı.

Vergisini, harcını ödemek için ya da ehliyetini almak için saatlerce sıra bekleyen ancak hiçbir işini yapamayan birçok vatandaş, mesai saati olmasına rağmen memurların vezneye “kapalı” yazısı yerleştirdiğini görünce çileden çıktı.

Onlarca kişinin mağdur edildiğini söyleyen vatandaşlar, hiçbir devlet kurumunun vatandaşın hizmet alma hakkını engelleyemeyeceğini vurguladı.

Öfkeli vatandaşlar, “Devlet halktan vergisini, kuruşuna kadar, günü gününe almayı biliyor ancak hizmet vermeye gelince bin dereden su getiriliyor. Dünya çağ atlarken bizde her şey yerinde sayıyor” diye isyan etti.

Yorumlar (0)
banner6