banner26

Tatar'ın gündemi başka: "Çok mutluyum ki Taşucu’na gemiyle gidiyorum”

Güncel 26.07.2022, 18:21
130
Tatar'ın gündemi başka: "Çok mutluyum ki Taşucu’na gemiyle gidiyorum”
banner32

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’ye hem havadan hem denizden ulaşım imkanı olduğunu belirterek, deniz yolcuğunun da bir alternatif olduğunun altını çizdi.

Zaman içerisinde deniz ulaşımının konforunun da arttığını ifade eden Tatar, vatandaşlarla birlikte Girne’den Taşucu’na seyahat etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Girne-Taşucu arasındaki yolculuğu sırasında Türk Ajansı Kıbrıs’a konuştu.

Mersin’e gitmek için uçak yoluyla Adana’ya gittikten sonra karayoluyla geçme şansı olduğunu dile getiren Tatar, gemiyle bölgeye gidişi sorduğunda 2 buçuk saat sürdüğünü öğrendiğini ve bu yolu tercih ettiğini anlattı. Hem yolcularla beraber olmak hem de gemiyle Taşucu’na gitme olanağı elde ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Farklı bir atmosfer gördüğünüz gibi keyifli de oluyor. Doğru kararı verdiğime inanıyorum. Farklı düşünenler vardı ama ben ısrar ettim. Çok mutluyum ki Taşucu’na gemiyle gidiyorum” dedi.

KKTC’ye hem havadan hem denizden ulaşım imkanı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, İskenderun Hatay’dan da Girne’ye haftada 2 kez sefer başladığını belirterek, yakında Gazimağusa’ya da sefer başlayacağını kaydetti.

Artan maliyetlerle, uçak biletleri fiyatlarında artış olduğunu ifade eden Tatar, zaman içerisinde bilet fiyatlarının normale dönmesini temenni etti. Petrol fiyatlarının artmasıyla uçak bileti fiyatlarının dünyanın her yerinde arttığını söyleyen Tatar, İskenderun’dan deniz seferlerinin uçak bileti fiyatlarının yarı fiyatı olduğunun söylendiğini ve ilginin büyük olduğunu anlattı. Tatar, deniz seferlerinde iyi bir doluluk oranı olduğunu dile getirdi.

KKTC ile TC arasındaki bağlara değinerek, Mavi Vatan’ın önemini vurgulayan Tatar, son olarak Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han’ın faaliyetlere başlayacağını, Mersin Taşucu Limanı’nda onu da göreceklerini belirtti.

“Bu bölgenin cazibesi artıyor” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, değerinin bambaşka bir noktaya geldiğini ifade ederek, “İçimde de o sevda vardır. Mavi Vatan, deniz, Akdeniz ve Doğu Akdeniz” vurgusu yaptı.

Vatandaşlara deniz yolculuğunu tavsiye eden Cumhurbaşkanı Tatar, deniz seferinde vatandaşlarla seyahat etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tatar, deniz yolcuğunun da bir alternatif olduğunun altını çizdi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6