banner26

Tokatlıoğlu “Ekonomik gelişim bizi çözüme götürecek”

Güncel 21.12.2021, 13:07
273
Tokatlıoğlu “Ekonomik gelişim bizi çözüme götürecek”
banner32

Halkın Partisi Girne milletvekili adayı Ahmet Tokatlıoğlu, Kıbrıslı Türklerin uluslararası kazanım elde edebilmesi için ekonomik güce ulaşması gerektiğini vurguladı. 

Tokatlıoğlu yaptığı açıklamada;

Uluslararası ilişkilerde siyasi gücünüzü kullanarak ekonomik kazanım elde edebilirsiniz; ekonomik gücünüz varsa da siyasi kazanım elde etmeniz mümkün olduğunu vurguladı.

Ahmet Tokatlıoğlu: Kıbrıslı Rumların Kıbrıs Cumhuriyeti, AB üyeliği gibi siyasi kazanımları elinde avantaj olarak tuttuğunu biliyoruz. Kıbrıslı Türklerin uluslararası kazanım elde edebilmesi için ekonomik güce ulaşması gerekir. Diplomaside kazanmanın yöntemi müzakeredir. Müzakerede elimizi güçlendiren de masaya otururken çantada ne ile oturduğumuzdur. Ekonomik gelişim bizi çözüme götürmenin kaynağıdır.

Ekonomik gelişimi de yasal zeminde ihtiyaç duyulan tüm reformları hayata geçirerek, kültürel mirasımız olan eski eserlerimize sahip çıkarak, dünyaya örnek olacak çevre sorumluluğuna sahip olarak, eğitimde niceliği değil niteliği önplanda tutarak, sağlıkta üst düzey hizmet vererek, sanayide ve tarımda kümelenme politikalarını hayata geçirerek, niş ürünlerin üretimi ve ihracatını teşvik ederek, ticarette ve yatırımlarda bürokrasiyi dijitalleştirerek ve hızlandırarak, en önemlisi vatandaşımıza sahip çıkarak mümkün kılabiliriz.

Halkın Partisi olarak biz bu vizyonla yürüyoruz.

Yorumlar (0)
banner6