banner26

Tolga Ahmet Raşit'ten aşı kuyruğu tepkisi: "Covid'den korunmak için geldik ama..."

Güncel 26.07.2021, 16:13 26.07.2021, 16:48
123
Tolga Ahmet Raşit'ten aşı kuyruğu tepkisi:  "Covid'den korunmak için geldik ama..."
banner32

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı Merkezi önünde bugün yine aşı kuyruğu vardı.

Kalabalık, uzun kuyruklar oluşturdu, sıcağın altında saatlerce beklemeye koyuldu, sosyal mesafe unutuldu.

Öte yandan ARUN Direktörü, LTB Meclis Üyesi Tolga Ahmet Raşit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aşı kuyruğuna isyan etti.

Tolga Ahmet Raşit “Hesapta Covid'den korunmak için aşı olmaya gelmiştik ama devlet eliyle üst üste alta itiş kakış derken bulaş riskimiz de çok yüksekti” dedi.

Tolga Ahmet Raşit’in paylaşımı şöyle:

“Bugün sabah ikinci aşımı olmak için Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne gittim. Aşı yapılacak olan binanın önüne vardığımda durum tam anlamiyle felaketti. Yüzlerce kişi aşı olmak için binanın dışında bekliyordu. Sıraya girip bekleyim mi diye düşündüm ama ortada sıra diye bir şey yoktu. Kimse ne yaptığını bilmiyordu. Bir birini itip kakıp öne geçmeye çalışanlar mı istersiniz, bu keşmekeşe kızıp görevlilere küfredenler mi, ne ararsanız vardı. Hava sıcak mı sıcak bekleyenler çok sinirli bugün zor aşı olurum diye düşünmeye başladığım anda bir görevli dışarı çıktı boş bir kağıt bıraktı buraya isimlerinizi yazın biz sırayla çağıracağız dedi. O an biraz olsun ümitlendim. Kağıda ismimi yazdıktan sonra elbet sıram gelecek diye düşündüm. Ne kadar yanıldığımı saatler sonra anlayacaktım. Görevliler ilk 20 kişinin ismini okuduktan sonra aradan bir buçuk saat geçmesine rağmen sonra ki 20 kişinin ismi okunmadı ama nedense orada ki kalabalık git gide azalıyordu.

3 saate yakın orada olmama rağmen hiç sıra bana gelecek gibi değildi. İçinde bulunduğum durum tam bir eziyetti. Üstelik hesapta Covid'den korunmak için aşı olmaya gelmiştik ama devlet eliyle üst üste alta itiş kakış derken bulaş riskimiz de çok yüksekti. O an bu işkenceyi çekeceğime arabama dönüp bir daha hiç gelmemek üzere oradan gitmeyi düşündüm. Resmen çaresiz bir durumdaydım. Derken bir arkadaşın ' YDÜ hastanesinde de aşı yaparlar oraya git önerisi üzerine arabama binip YDÜ hastanesinin yolunu tuttum. Oraya vardığımda aşı kartları elinde yürüyen bir sürü insan gördüm. Kendi kendime eyvah dedim burada da durum farksız değil sanırım. Yanılıyordum. İçeriye girdiğim andan itibaren durumun farklı olduğuna an be an şahit oldum. Kapıda ki güler yüzlü görevli ateşimi ölçtü ve nerede aşı olunduğunu tarif etti. Bir kaç adım yürüdükten sonra aşı yapılan yeri buldum.

Orada da sıra vardı fakat müthiş bir düzen hakimdi. İtiş kakış yoktu. Sıra bekleyenlerin arası mesafeliydi. 'İlk aşımı devlette olmuştum ikinciyi burada olabilir miyim ? ' Sorusuna aldığım olumlu yanıttan sonra sıraya girdim. Klasik müzik eşliğinde, serin ortamda hızla ilerleyen sırada etrafımda ki sanat eserlerini büyük bir zevkle inceleyerek sıramın gelmesini bekledim. Bir an insan olduğumu hissettim. Devlet hastanesine kıyaslandığında YDÜ hastanesine çok daha fazla insan aşı olmak için gelmişti ama müthiş düzenden dolayı herkes rahat rahat aşısını oluyordu. Tam 10 dakikada sıram geldi. Öyle güzel bir ortam vardı ki sıramın gelmesini bile istememiştim.

Aşımı oldum çıktım. Devlet hastanesinin önünde ki 3 saat sıcağın altında, bulaş riski altında itile katıla beklediğim ve aşı olamadığım ortam acı bir hatıra olarak yanıma kaldı. Üstelik orada kalsaydım ne kadar saat daha bekleyeceğim, aşı olup olamayacağım çok büyük bir soru işaretiydi. Öncelikle YDÜ hastanesini kuranlardan yönetenlerden Allah razı olsun. Bana kendimi bir insan gibi hissettirdiklerinden dolayı onlara sonsuz teşekkür ederim. Devlet hastanemizin aşı için kurduğu düzeni şiddetle kınıyorum. Sizin yaptığınız bu düzende hak, hukuk adalet, düzen yoktur. Siz oraya insanları aşı olmak için çağırıyorsunuz ama yüzlerce insanı bulaş riski altına sokmaktan başka bir şey yaptığınız yok. Aşı olacak olan dostlarıma da tavsiyem insanca aşı olmak için YDÜ hastanesine gidip aşı olmalarıdır.”

Yorumlar (0)
banner6