banner26

"Toplum, hükümete ciddi bir tokat atacak"

Güncel 17.06.2021, 17:06
49
"Toplum, hükümete ciddi bir tokat atacak"
banner32

Mecliste söz alan HP Milletvekili Ayşegül Baybars, komitenin kurulmasının demokrasiye sunulan kara bir leke olduğunu ileri sürerek, komitenin oluşumunun Anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Seçim tarihinin belirlenmesi için Hukuk Siyasi İşleri ve Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülmesi gerektiğini söyleyen Baybars, gayrı yasal şekilde kurulduğunu belirttiği komiteye başkan ve başkan vekili atamasını eleştirdi.

Artık YDP’li olmadığını söyleyen bir kişinin, bu komiteye YDP’den başkan vekili olmasını da eleştiren Baybars, komiteye üye vermeyeceklerini ve yasal süreç başlatacaklarını söyledi.

Bugüne kadar Kıbrıs Türk siyasi tarihinde yasama meclisinde hiçbir seçim tarihinin Ad-Hoc komiteye bırakılmadığını ifade eden Baybars, “hem siyaseten, hem hukuken bunun çok yanlış olduğunu” vurguladı.

Baybars, “Bu komitenin kuruluşundaki sakatlık ve mahkemenin vereceği karar bu yanlışı tescilleyecek” dedi.

Hükümetin meclisi hiçe saydığını savunarak bunu eleştiren Baybars, bu konuda “toplumun ciddi bir tokat atacağına” inanç belirtti.

Hukuk komitesinde bulunan bir yasa tasarısı varken, divan kararıyla bunun yeni kurulan komiteye aktarılmaya çalışmasının yanlış olduğunu savunan Baybars, sadece kendilerinin değil muhalefetten hiçbir partinin komiteye üye vermediğini anımsattı.

Yorumlar (0)
banner6