banner26

"Toplumu ekmeğe muhtaç edenlerden kurtulmalıyız"

Güncel 19.01.2022, 13:13
37
"Toplumu ekmeğe muhtaç edenlerden kurtulmalıyız"
banner32

Halkın Partisi (HP) Milletvekili adayı Ahmet Tokatlıoğlu, “Toplumu ekmeğe muhtaç eden, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak noktaya getiren siyasetten kurtulmamız gereklidir” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Tokatlıoğlu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, “1983’te bu devletin kurulduğunu, 2022 yılına gelinen bu günlerde azınlık hükümetinin topluma sahip çıkmadığının görüldüğünü” söyledi. Tokatlıoğlu, “Bu çağda bu toplumu ekmeğe muhtaç eden, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak noktaya getiren siyasetten kurtulmamız gereklidir” dedi.

Seçimlerin ardından, HP’nin hükümette yer alacağı düşüncesiyle hazırlıklarını yaptığını ifade eden Tokatlıoğlu, iki aşamada ekonomiye müdahale etmenin zorunluluğundan bahsetti.

“YEREL YÖNETİMLER DE SÜRECE DAHİL EDİLEREK DENETLEMELER YAPILMALI”

Tokatlıoğlu, bunun birincisinin insanların cebi, alım gücü ile olduğuna değinerek, pahalılığı dizginlemek için hükümetin alması gereken önlemlerle ilgili önerilerinden bahsetti.

Temel ihtiyaç ürünleri, ilaç, çocuk bezi gibi ürünlerde, gümrüklerde alınan fon ve vergileri tamamen kaldırmak zorunda olunduğuna işaret eden Tokatlıoğlu, rafta fiyatların aşağıya çekilmesinin ve yerel yönetimleri de sürecin içerisine katarak bunun devlet tarafından denetlenmesinin gerektiğini söyledi.

“BİZ TOPLUMA SAHİP ÇIKMIŞTIK”

2018 yılında 4’lü koalisyonda hükümet ortağı olarak yer aldıkları dönemde yine bir ekonomik kriz yaşandığını anımsatan Tokatlıoğlu, “Biz topluma sahip çıkmıştık” diyerek, Fiyat İstikrar Fonu’nu doğru kullanıp, akaryakıt gibi ürünlerde fiyat artışlarına engel olmak için fonu doğru kullandıklarını anlattı. Tokatlıoğlu, bu fonun kullanım amacının dışında kullanılmasını da eleştirdi.

“EURO’YA GEÇİŞ SÖYLEMİ, AB’YE GEÇİŞ SÖYLEMİ KADAR UZAK”

Euro’ya geçme konusundaki bir soruyu yanıtında Tokatlıoğlu, “Bu konuda öneri sunan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 2004 Annan Planı öncesinde de topluma yine ulaşılması çok güç olan bir vaat verdiğini, bunun da çözüm ve Avrupa Birliği vaadi olduğunu” söyledi.

Bunun KKTC’nin elinde olan bir adım olmadığını, taraflar arasında uzlaşı gerektirdiğini ifade eden Tokatlıoğlu, Euro’ya geçiş söyleminin de en az “Avrupa Birliği’ne bağlanacağız” söylemi kadar uzak olduğuna işaret etti.

Tokatlıoğlu, “Zor dönemlerden geçiyoruz, boş vaatlerle toplumda beklenti yaratmadan, samimi olmak çok önemlidir” dedi.

“GERÇEKÇİ POLİTİKALAR KONUŞMAYI TERCİH EDERİM”

Maliye’de biriken parayı doğru kullanmanın önemli olduğunu söyleyen Tokatlıoğlu, Türk Lirasının döviz karşısında değer kaybına karşı, halkın cebine dokunmak yerine, devlet hazinesi tarafından müdahaleyle alım gücünün yukarıya çekilmesi gerektiğini belirtti. Tokatlıoğlu, gerçekçi politikalar konuşmayı tercih ettiğinin de altını çizdi.

HP olarak, sosyal adalet ve iyi yönetimin tesis edilmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Tokatlıoğlu, yeni siyasi vizyona ve yeni bir şeyler söylemeye ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Tokatlıoğlu, HP olarak bu göreve talip olduklarını kaydetti.

“DEVLETİN İTİBARINI YERLE BİR EDİYORLAR”

Statükonun bir partiden oluşmadığını, yıllardır birçok partinin bu statükonun parçası olduğunu söyleyen Tokatlıoğlu, statüko topluma hizmet edemediği, sürekli değişen hükümetler topluma hizmet veremediği sürece, vatandaşın devlete bağlılığının, aidiyetinin, inancının zedelendiğini, istikrarın yakalanamadığını anlattı.

Tokatlıoğlu, bunun bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini, devletlerle hükümetler arasındaki farkı ayırt etmenin şart olduğunu ifade etti.

Tokatlıoğlu, “Devletin kurumlarını, itibarını yüceltmek için, toplumun refah seviyesini, yaşadığı standartları ne kadar daha yukarıya çekeriz konusuna odaklanmak gerekirken, maalesef, kendi pozisyonlarını daha iyiye taşımak için devletin itibarını yerle bir ediyorlar. Bunun önüne geçmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“GEÇİŞ KAPILARI DİJİTALLEŞTİRİLMELİ”

Güney Kıbrıs ile yeni geçiş kapılarının açılmasına yönelik de soruya yanıt veren Tokatlıoğlu, bu konuda Güney Kıbrıs ile bir uzlaşıya varmanın gerektiğini anlattı. Tokatlıoğlu, bununla paralel olarak, mevcut kapılardaki işlemleri dijitalleştirmenin de önemine dikkat çekti.

Tokatlıoğlu, gerekirse daha fazla sivil hizmet memuru istihdamı ile personelin de artırılarak, doğrudan geçişte kolaylık sağlanması ile hem ülkeye döviz girdisi olacağını hem de dolaylı olarak ülkedeki satış hacminin artacağı için maliyenin kasasına para gireceğini anlattı.

“BU ÇAĞDA BÜROKRASİYLE İLGİLİ İŞLER DAHA KOLAY VE HIZLI YAPILMALI”

Kamudaki sistemin küçülmesi, vatandaşın alacağı hizmetin çok daha hızlı olabilmesi için dijitalleşme ve e-devletin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Tokatlıoğlu, seyrüseferlerin online olarak çıkarılabilmesinin de HP döneminde yapıldığını bunun çağdaş hizmetlere örnek olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda da tapuda, herhangi bir işlemin herhangi bir bölgeden yapılabilesinin de yine HP döneminde sağlandığını söyledi.

Tokatlıoğlu, bürokrasinin dijitale aktarılmasının faydasının bu noktalarda görüldüğüne dikkat çekerek, bu çağda bürokrasiyle ilgili işlerin teknolojiyle çok daha kolay ve hızlı yapılması gerektiğini anlattı.

“KAMU REFORMU ŞEHİR EFSANESİ OLDU”

“Kamu reformu da yıllardır herkesin diline pelesenk olmuş bir şehir efsanesi oldu” diyen Tokatlıoğlu, HP’nin kamu reformunun bir parçası olan müşavirliği kaldırılması noktasında “büyük irade” ortaya koyduğunu söyledi. Tokatlıoğlu, dörtlü hükümet döneminde, müşavirliği kaldırdıklarını hatırlatarak, bir sonraki adımın da müdürlükleri üçlü atama kapsamından çıkarma olacağını kaydetti. Tokatlıoğlu, bunun kamu içerisinde sosyal adaletin sağlanması açısından önemine de işaret etti.

“GERÇEKÇİ YAKLAŞIMIMIZI HALK OLUMLU KARŞILIYOR”

HP’nin aday kadrosunun “çok iyi yetişmiş insanlardan” oluştuğunu belirten Tokatlıoğlu, manifestolarında yer verdikleri konuların da toplumun gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak olmasından dolayı, halk tarafından güzel karşılandıklarını söyledi.

Tokatlıoğlu, vatandaşın geçim derdinde olduğuna da ifade ederek, yaşanan sıkıntının toplumu bunalıma sürüklediğini, o nedenle de atılacak adımlarla gerçekçi yaklaşımlarının olumlu karşılandığını belirtti.

“SON ÇIKAN ANKETLERE İTİBAR ETMİYORUM”

Son dönemde yayınlanan anketlerle ilgili de konuşan Tokatlıoğlu, “Anketlerin kim tarafından yapıldığı ve finanse edildiği bilindiği sürece belirleyici olabileceğini” söyledi.

Ancak Tokatlıoğlu, son bir ay içerisinde algı yönetimi yapılması amacıyla birçok anket yapıldığını ifade ederek, bu anketlere itibar etmediğine dikkat çekti.

Halkın son bir haftadır seçime daha çok odaklanabildiğini, öncesinde bir ekonomik gaile içerisinde olunması nedeniyle seçim konusunu düşünemediğini anlatan Tokatlıoğlu, geçim derdi için çözümün de seçinden geçtiğini dile getirdi. Ülkenin yarınları için, sandığa gidilmesi ve iradenin gösterilmesinin önemini kaydetti.

“ALGI YÖNETİMLERİ, PROPOGANDA SÜREÇLERİ BİZİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAK İÇİN KAMÇILIYOR”

Tokatlıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu algı yönetimleri, propaganda süreçleri bizi daha da çok çalışmak için kamçılıyor. Çünkü biz, siyasetten elde edeceğimiz manevi ya da maddi bir gelire ihtiyaç duyan insanlar değiliz. Kadromuza baktığınızda, herkes kendi alanında kendini kanıtlamış insanlardır. Biz toplum için, geleceğimiz için, evlatlarımız için çok daha güzel bir ülke yaratmak için çalışıyoruz. Tek gailemiz budur” dedi.

Yorumlar (0)
banner6