banner26

Töre'den bir ilk daha! Makam aracına çakar lamba

Güncel 02.06.2022, 14:33 02.06.2022, 14:37
291
Töre'den bir ilk daha! Makam aracına çakar lamba
banner32

Zorlu Töre, Cumhuriyet Meclisi makamında yasalarda olmayan ilklere imza atmaya devam ediyor. Mevzuatta yer almamasına rağmen 3 koruma birden talep eden Töre, bu kez de makam aracına ‘çakar lamba’ taktırdı.

TÖRE, MEVZUATA ALDIRMIYOR

Kıbrıs Postası’nın polise yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre yasada, siren ve çakar lamba ambulans, polis ve itfaiye araçlarına takılabiliyor. Töre ise mevzuatta olmamasına rağmen, kendine koruma talep etmesi sonrası, yine mevzuata aykırı bir işe imza attı.

Bir vatandaşın Kıbrıs Postası’na gönderdiği görüntüde Töre, kendisine eşlik eden polis arabalarına değil, makam aracına ‘çakar lamba’ taktırdı. Polisin ise bu durumdan müşkül olduğu öğrenildi. Töre’nin bu davranışı tepkiye neden olurken, bu davranışların ne kadar süreceği ise merak konusu oldu.

TÜRKİYE’DE DURUM NASIL?

Hatırlanacağı üzere yakın geçmişte Türkiye’de de ‘çakar lamba’ tartışması yaşanmıştı; birçok araç yasada olmamasına rağmen ‘çakar lamba’ kullanmıştı.

Türkiye Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, “Boyama şekilleri veya ayırım işaretleriyle geçiş üstünlüğüne sahip oldukları açıkça belli olan ambulans, itfaiye ve kolluk araçları ile güvenlik ve risk-tehdit değerlendirmesi kapsamında yayınlanan usul ve esasların ekinde bildirilen devletin en üst protokolü’nde bulunan makamların emirlerine ve zatlarına verilen araçlar ve bu makamların korumasından sorumlu koruma araçları çakar şeklinde tabir edilen ışıklı uyarı sistemlerini kullanabilecek.” ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)
banner6