banner26

“Türkiye bize dayatmıyor, refah için imzalıyoruz"

Güncel 24.05.2022, 15:12 24.05.2022, 15:18
113
“Türkiye bize dayatmıyor, refah için imzalıyoruz"
banner32

Mecliste Ekonomik Protokol ile ilgili konuşan Maliye Bakanı Sunat Atun, “Türkiye bize bir takım koşullar dayatmıyor” dedi, gelirleri artırmanın ve giderleri kontrol altına almanın gerektiğini söyledi.
CTP Genel Başkanı Erhürman’a yanıt vermek için kürsüye çıkan Atun, “Biz bu anlaşmaları KKTC ekonomisinin daha da gelişmesi, ülkemiz insanının refahının daha da gelişmesi için imzalıyoruz” dedi.
Atun, “Anlaşma ile bütçemizin % 25’i kadar hibe, bütçemizin % 8’i kadar kredi sağlanacak” diye konuştu.
Maliye Bakanı Sunat Atun, TC-KKTC arasında yıllardır protokoller imzalandığını, kendi iç kaynaklarını başka bir ülkeye kullandıran bir ülkenin de bunun için bazı koşullar öngördüğünü, bunların dayatma olmadığını savundu
Atun, “Sayın Erhürman, siz Recep Akdağ ile 2016 protokolünün bağı olarak 2018 yılında bir anlaşma imzaladınız. Bu anlaşmanın girişinde de ‘2018 yılında TC kaynaklarından KKTC’ye sağlanan hibelerin kullanımına ilişkin protokoldür’ yazıyor. Bir iktisatçı olarak benim gözümde bu anlaşma 2016 yılında imzalanan TC-KKTC protokolüne tam manasıyla bağlayıcıdır. Kaynak kullanım anlaşmasıdır” dedi.
Yıllardır TC ile anlaşmalar imzalandığını, kaynağını kullandıran ülkenin de bunu kendi iç gelirlerinden oluşturduğunu söyleyen Atun, kendi ülkesine ait kaynakları kullandırırken de bir takım koşullar getirdiğini kaydetti.
Atun, “Bu koşullar dayatma değildir. Temel mesele ülkenin sürdürülebilir mali ekonomik bir yapıya sahip olabilmesidir. Yani ülkenin kendi gelirleriyle kendi giderlerinin karşılanması amaçlanmaktadır. Hedef, gelirleri artırmak giderleri de kontrol altına almaktır” dedi.
 

banner36
Yorumlar (0)
banner6