banner26

Türkiye’den her hafta Sinovac aşısı gelecek

Güncel 17.06.2021, 16:03
77
Türkiye’den her hafta Sinovac aşısı gelecek
banner32

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, bundan böyle her hafta düzenli olarak Türkiye’den ülkeye aşı geleceği, haftada en az 40, 45 bin kişinin aşılanması ve toplumun %70’inin Temmuz ayı sonuna kadar aşılanması hedefinde olduklarını açıkladı

Ankara’da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve bir buçuk saati aşkın süren görüşmede, KKTC'deki sağlık alanında yapılan yatırımlar ve çalışmalara ilişkin konular ele alındı.

Ankara’dan yaptığı canlı yayın ile Türkiye temaslarını anlatan Sağlık Bakanı Ünal Üstel, toplumun %70’inin Temmuz ayı sonuna kadar aşılanması hedefinde olduklarını belirtti.

Bundan böyle her hafta düzenli olarak Türkiye’den ülkeye aşı geleceği bilgisini de paylaşan Üstel, haftada en az 40, 45 bin kişinin aşılanması hedefinde olduklarını ifade etti.

Türkiye’de de aşılamaya hız verildiğini kaydeden Üstel, aşı temini istişarelerine TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile temaslarda bulunduğunu, Fuat Oktay ile de görüştüğünü anlattı.

Ülkede yapılan aşı çalışmalarını Ankara’da anlattıklarını belirten Üstel, “Ülkede yaklaşık 80 bin insanımızı aşıladık. Gelecek olan aşılarla da nüfusun %70’ini aşılayacağız. Her hafta bize TC’den iyi bir miktarda aşı gelecek. Aşılanma seferberliğine aşılandık. Adaya dönünce seferberlik ilan edeceğiz ve Temmuz ayı sonuna kadar da 20 yaş üstü de dahil %70 aşılama yapmayı hedefliyoruz. TC’den bize her hafta Sinovac aşısı gelecek. Özel hastanelerle de işbirliğine gidip aşılamaya hız katacağız.” dedi.

“HAFTADA 2 BİN CİVARINDA OLAN AŞILANMA 15, 20 BİNE ÇIKARILACAK”

Üstel, sevk protokollerinin yenilenmesiyle ilgili de çalışmalar yapılacağını anlattı.

Üstel, ülkede haftada 2 bin civarı aşılanma yapıldığını, bunun haftada en az 40, 45 bin civarına çıkarılması hedefinde olduklarını belirtti. Üstel, bu yolla Temmuz sonuna dek istenilen rakamlara bu sayede ulaşılacağını, aşı olan 80 bin kişi yanında 150 bin kişinin daha aşılanacağını anlattı.

ÖZEL HASTANE VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİ DE AŞILANMAYA DAHİL EDİLECEK

Aşılanmanın hız kazanması adına aşı merkezlerinin arttırılacağına da değinen Üstel, “19 merkezde aşılanma yapılıyor. Özel hastane ve üniversite hastanelerini de kullanarak haftada en az 40 bin aşılanmayı hedefliyoruz. Riskli sektörler de süratli bir şekilde aşılanacak ve aşılama yaşı da giderek düşecek.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ BAYRAMA KADAR ÜLKEMİZİ DAHA DA RAHATLATACAĞIZ”

Turizm sektörü için yapılacak olan çalışmalarla ilgili soruya da yanıt veren Üstel, “Yapılan tüm aşılama çalışmaları zaten bu sektörlerin önünü açacak. Aşılamada iyi bir yere geldikten sonra turizmin de önünün açılmasında hiçbir engel olmayacak. Ekonomik çarklar daha hızlı dönecek. Önümüzdeki bayrama kadar ülkemizi daha da rahatlatacağız. ” dedi.

500 yataklı yeni hastane çalışmalarıyla ilgili de çeşitli görüşmeler yaptıklarının da bilgisini veren Üstel, Ankara’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Yorumlar (0)
banner6