banner26

Üç partiden durum değerlendirmesi

Güncel 05.05.2022, 14:17 05.05.2022, 14:25
144
Üç partiden durum değerlendirmesi
banner32

Hükümetin istifasının ardından, siyasi gelişmelerle ilgili, CTP-UBP-HP tarafından Meclis’te bugün üst düzey bir toplantı yapıldı. Üç partinin başkan ve genel sekreterleri Meclis’te bir araya geldi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu toplantıya girmeden önce yaptığı kısa açıklamada bahse konu toplantı için geldiğini ifade ederek, bu görüşmeyi "gayri resmi bir toplantı" olarak nitelendirdi.

UBP'deki Başkan değişimi söylentilerini de kısaca yorumlayan Hasipoğlu, "Parti başkanımız sadece kurultayda belirlenir, mevcut başkanın istifası durumunda bir değişiklik olabilir ama şu an böyle bir konu gündemde yok" dedi.

Öte yandan saat 13.00 sıralarında son eren toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ve ülke demokrasisinin genel durumuyla ilgili, gayrı resmi bir sohbet toplantısı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Görüşmenin UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun daveti üzerine gerçekleştiğini de ifade eden Erhürman, toplantının hükümet kurma görüşmeleri çerçevesinde olmadığının altını çizdi. Erhürman, “Kimse buradan bir Hükümet senaryosu üretmesin” dedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da toplantı sonrası yaptığı kısa açıklamada 'durum değerlendirmesi' yapıldığını ifade etti. Özersay, 'henüz birşey söylemek için çok erken' dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6