banner26

Uzlaşı çıkmadı! Eylem mesajı: "Sokaklar şenlenecek"

Güncel 24.08.2021, 18:17 24.08.2021, 19:09
136
Uzlaşı çıkmadı! Eylem mesajı: "Sokaklar şenlenecek"
banner32

Ekonomi toplantısında uzlaşı sağlanamadı. Başbakan Ersan Saner, Ekonomik Örgütler ile Ekonomi Kurul toplantısında bir araya geldi, toplantıdan "sigorta destek primleri" ile ilgili uzlaşı çıkmadı.

Ekonomi Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık önünde basına açıklama yapan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer toplantıda hükümet ve ekonomik örgütlerin ekonomik sıkıntılarını anlattığını ifade etti.

Gürcafer, “Biz çantadan tavşan çıkması beklentisi ile girmedik. Hükümetin elinde sihirli değnek olduğu beklentisi ile gitmedik. Her iki taraf da çok sıkıntılı. Siyaset yorgun, ülke yönetimi yorgun, bunu demokrasi temizler. Demokrasi için de seçime gitmek gerekir. Parlamentonun yenilenmesi gerekir. Sayın Başbakan’a bunu söyledim. Benim iddiam ülkenin önünün seçimle temizlenebileceğini söylüyorum” diye konuştu.

Gürcafer “Ben bu toplantıdan bir çözüm çıkmayacağını biliyordum. Çözüm pandemiden çıkışı kapsamı olarak planlamakla olur, bunu yapabilecek bir yapı yoktur” şeklinde konuştu.

İşverenin sigorta destek primleri ile ilgili bir beklenti olduğunu ifade eden Gürcafer “Hiç olanak varsa en azından küçüklere verilsin diye bir öneri yaptık ama kasa bomboş” dedi.

Ekonomi Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık önünde basına açıklama yapan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga yaptığı açıklamada pandemi şartlarının ülke ekonomisine ciddi bir zarar verdiğini altını çizerek “Bir kesim öldürüldü. Elde avuçta bir şeyler vardı. Devlet çalışanları bürokrasi parayı cebine attı. Tasarruf etmek yok muydu? Bazı kaynakları vergileri zorlamak yok muydu?” dedi.

Şu anda zor bir durumda olduklarına dikkat çeken Tulga “Bugünü gördükten sonra, bu kapasitesizliği gördükten sonra mücadele yükselecek. Sokaklar şenlenecek. Bunu istemiyoruz ama ülkenin geleceğinden kaygı duyuyoruz" dedi.

Tulga, “Dileğimiz bir an önce hükümetin başını iki elinin altına alarak bir düşünmesidir ve bizimle el ele vermesidir. Bunun için sokaksa sokak eylemse eylem yaşatmak zorundayız insanımızı" dedi.

Yorumlar (0)
banner6