banner26

Veteriner Dairesi:Timsah balığı için başvuru yok, kaçak yollarla gelmesi muhtemel

Güncel 29.06.2020, 14:12
56
Veteriner Dairesi:Timsah balığı için başvuru yok, kaçak yollarla gelmesi muhtemel
banner32

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi, basında yer alan timsah balığı ile ilgili iddialar hakkında açıklama yaptı.

Söz konusu hayvanın ithal edilmesi için herhangi bir talebin bulunmadığını, dolayısıyla konuyla ilgili yetkili makamlardan herhangi bir izin verilmediğini aktaran Veteriner Dairesi, kaçak yollarla ülkeye getirilmiş olmasının muhtemel olduğunu açıkladı.

Kaçak yollarla ülkeye getirildiği tahmin edilen timsah balığının zamanla büyümesinin ardından akvaryumda beslenemeyecek boyuta geldiğinden gölete bırakılmış olabileceği aktarıldı.

Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Basında dün yer alan timsah balığı ile ilgili haberler üzerine, Veteriner Dairesi olarak kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyduk.

Bilimsel adı Atractosteusspatula olan bu balığın, akvaryum balığı olarak da beslendiği ve satıldığı bilinmektedir. Arşiv kayıtlarımızda yaptığımız incelemede, bu tür balığın akvaryum balığı olarak ithal edilmesi için herhangi bir talep olmamış ve dolayısı ile izin verilmemiştir.

Söz konusu balığın muhtemelen kaçak yollardan ülkeye getirildiği, büyümesinden ve akvaryumda beslenememesinden dolayı gölete bırakılmış olması muhtemeldir.”

Yorumlar (0)
banner6