banner26

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava!

Teknoloji 12.06.2020, 10:02
85
Apple'a 1 trilyon dolarlık dava!
banner32

ABD merkezli teknoloji şirketi ilginç bir dava haberi ile gündemde. ABD’de yaşayan bir iPhone kullanıcısı Apple’ın bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en yüksek tazminat bedellerinden birine ev sahipliği yapan bir dava açtı.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 2

New York Post’ta yer alan habere göre, 2018 yılında yaşanan bir olay için Apple’a 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 3

Yaşanan bir arıza sonucu cihazını Apple Store’a götürdüğünü belirten Terrell Parker mahkemeye yaptığı başvuru dilekçesinde “Telefonum, eski bir iPhone modeli ile değiştirildi. Bu modelde şifreleri sıfırlamak ve uygulamaları yeniden indirmek zorunda kaldım” ifadelerine yer verdi.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 4

Parker’ın telefonuna yanlışlıkla henüz herkese açık olmayan bir iOS sürümünün kurulmuş ve bu sürümün daha sonra Apple çalışanları tarafından silinmiş olabileceği belirtiliyor.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 5

Yaşadığı bu sorun üzerine Apple’ın mağazasına gittiğini belirten 39 yaşındaki kullanıcı tamir işlemini yapan kişinin kendisini “çılgın” olarak tanımladığını ifade etti.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 6

2019 yılında Apple’dan 2 trilyon dolar isteyerek gündeme gelen ABD’li kullanıcı, iPhone 7 ve iOS 12 için her biri 1 trilyon dolara tekabül eden tazminat talebinde bulunmuştu.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 7

Mahkeme Parker’ın talebini işledikten sonra konu ile ilgili takipsizlik kararı vermişti.

Apple'a 1 trilyon dolarlık dava! - 8

Parker’ın Apple’a açtığı yeni davanın da benzer bir karar ile sonuçlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar (0)
banner6