banner26

‘Barış Heyeti’ kuruldu

Türkiye 07.01.2021, 20:05
151
‘Barış Heyeti’ kuruldu
banner32

Barış Heyeti’ ile husumetler son bulacak Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Doğu ve Güneydoğu illerinde ve özellikle Şanlıurfa’da büyük bir sorun teşkil eden husumetlerin büyümeden tatlıya bağlanması için ‘Barış Heyeti’ kurdu.
Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bir yandan ülke genelinde hızlı bir yapılanma içerisine giren dernek, diğer yandan da sorunların çözümü için girişimlerde bulunuyor. Bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu illerinde ve özellikle Şanlıurfa’da büyük bir sorun teşkil eden husumetlerin büyümeden çözümü için bir heyet kuruldu.

 

Bugün derneği ziyaret eden Ahmet Bucak, Sinan Yıldırım, Kahraman Ataş, Ahmet Komatlı, Hacı Mahmut Şıdım, Mahmut Akçin, Abuzer Zırıkanlı, Süleyman Revan ve Ömer Köylü’den oluşan barış heyeti, Genel Başkan İrfan Bucak ile fikir alışverişinde bulundu.

Heyetin temel görevi, kan davaları ve husumetleri büyümeden çözüme kavuşturmak ve barışı sağlamak olacak. Dernek bünyesinde kurulan barış heyeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak; “ Ne yazık ki bölgemizde, özellikle Şanlıurfa’da sık sık kan davaları ve husumetler nedeniyle can kayıpları yaşanıyor. Yapılan basit hatalar nedeniyle istenmeyen olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bu sorunu çözmek ve olayların büyümeden sonlanması için bir heyet oluşturduk.

Bu heyetimiz başta kan davaları olmak üzere çeşitli nedenlerle aralarında husumet bulunan ailelerle görüşüp barışı sağlayacaktır. Böylece can kayıplarının önüne geçilecek. Heyetimizde görev alan herkese başarılar diliyor, bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

banner36
Yorumlar (0)
banner6