banner26

Bu acıya yürek dayanmaz

Türkiye 05.03.2021, 19:09
85
Bu acıya yürek dayanmaz
banner32

Türkiye bir kez daha şehitlerine ağlıyor. Bitlis Tatvan’da dün biri korgeneral 11 asker yine bir helikopter kazasına kurban gitti.

TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir” dedi.

Bitlis'te helikopter düşmesi sonucu şehit olan 11 asker için Ankara'da devlet töreni düzenlendi.

Özel uçakla bugün saat 17.30’da Afyonkarahisar’a getirilen şehit Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek’in Türk bayrağına sarılı naaşı, ilk olarak baba ocağına götürüldü.

Şehit Karadirek için ailesi ve yakınlarından helallik alındığı sırada ailesi ve yakınları güçlükle ayakta durabilirken, kız kardeşi Elif Karadirek “Ağabey böyle mi gidecektin? Giderken bizi de götür” diyerek gözyaşı döktü.

Helalliğin ardından şehidin naaşı, cenaze namazının kılınması için Paşa Camiine getirildi.

Şehidin gözü yaşlı eşi Elif Karadirek, “Daha evladına doyamadı. Sen evladını böyle mi görecektin? Evladımız sensiz kaldı” dedi.

Şehidin 3 aylık bebeği, kılınan namazın ardından Türk bayrağıyla örtülü tabutun yanına getirildi. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı toprağa verildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu’nun cenazesi, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından önce uçakla Ankara’ya, ardından da karayolu ile Kırıkkale’ye getirildi.

Taziyeleri kabul eden şehidin eşi Gül, annesi Hafize Umulu gözyaşlarına boğuldu. Şehidin çocukları Arda (14), Aras (10) ve Erva Umulu da (7) babalarının Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü.

Babasının kepini takan Aras, tabutu öperek babasına veda etti. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6