banner26

Erdoğan adaylığını açıkladı

Türkiye 09.06.2022, 18:34
283
Erdoğan adaylığını açıkladı
banner32

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacağını ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kendisinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da çağrı yaparak “Ya adayını ya da adaylığını açıkla'' dedi

TC Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziemir Fuar Alanı'nda AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Haziran 2023'te yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kendisinin olduğunu açıklayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da ''Ya adayını ya da adaylığını açıkla'' çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Şimdi buradan milletvekili seçildiği İzmir'den aynı davetimi bir kez daha yapıyorum. Artık kaçak güreşmeyi bırak Bay Kemal. İpe un sermekten, lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak gezmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire 'Seçim tarihi belli olsun' diyorsun.

İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok. Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla.

Diyet borcundan dolayı birileri seni tehdit ediyorsa bu ülkenin polisi, hakimi gereğini yapacaktır. Mezhebinden dolayı sana aba altından sopa gösteriyorlarsa her mağdurun yanında olduğumuz gibi senin de yanında oluruz Bay Kemal. AK Parti hükümeti herkesin eşit vatandaşlığını garanti etmiş bir hükümettir. AK Parti senin de yanında dimdik durur."

banner36
Yorumlar (0)
banner6