banner26

İzmir depreminde ölü sayısı 2'ye yükseldi

Türkiye 04.11.2022, 18:09
162
İzmir depreminde ölü sayısı 2'ye yükseldi
banner32

İzmir Buca’da bu sabaha yakın saat 03.29’da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde panik sebebiyle 64 kişi yaralandı. Bulunduğu evin balkonundan atlayan 18 yaşındaki bir genç ve sarsıntı sırasında kalp krizi geçiren bir kişi hayatını kaybetti. Depremde bir caminin minaresi yıkıldı, 20 binada ise hasar var

İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sabaha yakın saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Çevre illerden de hissedilen depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İzmirlilerin uykuda yakalandığı deprem, paniğe neden oldu.

Çevre illerde de hissedilen depremin ardından kent halkı, toplanma alanlarında ve açık alanlarda zaman geçirdi.

Depremde bulunduğu evin balkonundan atlayan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Efe Altay Saral (18), ağır yaralı olarak kaldırılıp, tedavi gördüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Sarsıntı sırasında kalp krizi geçiren Aysen Ersüzen adlı kadın da hayatını kaybetti.

Deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi’ndeki Selahattin Oğlu Camisi’nin minaresi yıkıldı. Kentteki bazı noktalarda depremin ardından kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca bazı binaların bacalarının yıkıldığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarlar ulaştı.

Depreme ilişkin son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, “Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1’i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor” dedi.

TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin ulaşmadığını bildirdi.

Deprem bölgesine giden Bakan Soylu, 3 kişinin balkondan atladığı için yaralandığı söyledi. Soylu bir kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Soylu 20 kadar binada çatlak olduğunu söyledi.

4,9’luk depremin ardından büyüklükleri 1.0 ile 2.7 arasında değişen 80 artçı deprem meydana geldi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6