banner26

Öğrenci yurdunda şort ve kısa pantolon yasağı

Türkiye 20.04.2022, 21:34
487
Öğrenci yurdunda şort ve kısa pantolon yasağı
banner32

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait erkek öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin de kullandığı yemekhanenin girişine 'kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır' yazısı asıldı. Gelen tepkilerden sonra yazı kaldırıldı ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ilgililer hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ana kampüsü içinde kalan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait erkek öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin de akşam yemeklerini karma olarak yediği yemekhanenin girişine, 'Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır' yazılı uyarı kağıdı asıldı. 

Öğrenciler tarafından sosyal medyada paylaşılan uyarı yazısı, tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, yasak kararına tepkilerini paylaştı.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da sosyal medyadaki tepkiler üzerine açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Çuvalcı, “Bu uygulamanın KTÜ ile alakası yok” dedi. 

Uyarı kağıdı, tepkiler üzerine bir süre asılı kaldığı yemekhanedeki alandan kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca da ilgili yurt görevlileri hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6