banner26

“Öleceğim diye ödüm kopuyor" demişti…

Türkiye 24.01.2022, 19:15
101
“Öleceğim diye ödüm kopuyor" demişti…
banner32

Yeşilçam'ın mavi gözlü usta oyuncusu Fatma Girik, 79 yaşında, tedavi gördüğü hastanede, Covid'e bağlı organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Covid 19’a bağlı zatürre tedavisi gören Girik'in çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçı, 10 gündür İstanbul'da bir özel hastanede tedavi görüyordu. Hastaneden yapılan açıklamada, ünlü oyuncunun tekrarlayan zatürre hastalığıyla mücadele ettiği, başka rahatsızlıkları nedeniyle de bir süredir geceleri oksijen desteği alarak hayatına devam ettiği belirtildi. Usta oyuncu, tedavi gördüğü özel hastanede yoğun bakımdayken hayata veda etti.

Sanatçının vasiyeti üzerine, 50 yıldan uzun bir süre büyük aşk yaşadığı hayat arkadaşı Memduh Ün'ün Bodrum'daki mezarının yanına defnedilmesi bekleniyor.

Girik için yarın saat 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

"HASTANEDE CORONA OLDU"

Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, hastane önünde açıklamalarda bulundu.

Ablasının corona olmadığını ve aşılarının tam olduğunu belirten Girik, "Ben ablamı iki senedir öpmedim bile. Ben hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum. Ama corona'yı kesin burada oldu. Ama hastane ihmali mi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Başka birinden de olabilir, ben bunu araştıracağım, peşindeyim” şeklinde konuştu.

SON FOTOĞRAFI

Girik'in son fotoğrafı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede çekilmişti.

Girik, 16 Ekim 2015'te hayat arkadaşı Memduh Ün'ü kaybetmişti. Usta yönetmen Ün'ün 95 yaşında hayata vedası, Girik'i çok üzmüştü.

"ÖLECEĞİM DİYE ÖDÜM KOPUYOR"

79 yaşında hayata gözlerini yuman usta isim, sevenlerini yasa boğarken, geride Girik'in son röportajından duygulandıran sözleri kaldı.

Ölümünden günler önce Posta'dan Alev Gürsoy'a konuşan Girik, "Öleceğim diye ödüm kopuyor. Çünkü arkamda bana ihtiyacı olan kişileri bırakmış olacağım. Mesela annemden önce ölmek istemem. Ne yapacak bensiz? Ki yaşı da çok ilerlerde. Kızım var, Ahu, benden başka kimsesi yok ama öleceğim sonuçta. Allah sıralı ölüm versin herkese…" ifadelerini kullandı.

"ARKAMDAN KÖTÜ KONUŞMASINLAR"

Usta sanatçı, "Herhangi bir vasiyetiniz var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Öldüğümde arkamdan kötü konuşmasınlar bana yeter! Kimsenin canını yakmadım, kimseye kötülük yapmadım, kul hakkı yemedim, kimseyi hor görmedim, kimseye şımarıklık ya da güç gösterisi yapmadım. En önem verdiğim şey bu. İyi insan olmak, dünyadaki her şeyden daha zordur. Sanatımın da hakkını verdim. Halkın sanatçısı oldum."

Fatma Girik, 99 yaşındaki annesi Münevver Girik Dukav ve ablası Müesser Girik ile Torba'daki evinde yaşıyordu.

Hayat arkadaşı, usta yönetmen Memduh Ün 16 Ekim 2015'te hayatını kaybetti. Fatma Girik, büyük aşkının ardından, cenaze törenindeki, konuşmasında, "Son yılımız hastanede geçti, 12 ay hastanede yoğun bakımdaydık. Onu gidip her gün öptüm, 'Memduh kalk,hava çok güzel, balkonda kahvaltı yapacağız' diye konuştum ama kalkamadı" dedi.

Girik, verdiği bir röportajda şu sözleri sarf etti:

"Bir daha dünyaya gelsem yine sanatçı olurum yine Memduh'a aşık olurum..."

Yorumlar (0)
banner6