banner26

Yeşilçam’ın yakışıklısı unutulmadı: "Acısı dün gibi"

Türkiye 16.09.2021, 18:37
130
Yeşilçam’ın yakışıklısı unutulmadı: "Acısı dün gibi"
banner32

Usta sanatçı Tarık Akan ölümünün beşinci yılında kabri başında ailesi ve dostları tarafından anıldı. Törende konuşan oğlu “Bizim acımız sanki daha dün olmuş gibi” ifadelerini kullandı

Usta oyuncu yönetmen ve yazar Tarık Akan, ölümünün 5'inci yılında bugün anıldı. Usta sanatçının mezarına karanfil bırakıldı, dua edildi.

Akciğer kanseri nedeniyle 16 Eylül 2016’da hayatını kaybeden usta sanatçı Tarık Akan için Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan oğlu Barış Üregül, "Çocuklarımızla karanfil bırakmaya geldik. 5'inci sene. Dışarıdan bakılınca uzun bir zaman gibi geliyor ama bizim acımız sanki daha dün olmuş gibi. O acı ne yazık ki hafiflemiyor. Başarılarını, güzel anıları hatırlayıp yad etmek istedik. Bütün sevenleri de burada teşekkür ediyoruz herkese" diye konuştu.

Vefatından kısa süre önce verdiği bir röportajda, yaşamı boyunca 120 filmde oynadığına vurgu yapan ünlü oyuncu, şunları anlatmıştı:

“120 film az bir rakam değil. Bir de bu filmlere baktığınız zaman, çoğu Anadolu'da, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde çekilmiş.

"Müthiş baskılar, zorluklar, parasızlık, sefalet ve büyük uğraşlar içerisinde çekilmiş, büyük yapıtlar ortaya çıkmış. Oynadığım hiçbir film için 'Neden bunu yaptım', 'Neden bunu oynadım' diye bir şey asla söylemedim. Bir daha dünyaya gelsem, yine kesin sinemacı ve oyuncu olurdum."

Yorumlar (0)
banner6